aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τάαμαρι… όπως Σόουζα, θα ‘ναι ανάσα

ΑΠΟΕΛ: Τάαμαρι… όπως Σόουζα, θα ‘ναι ανάσα

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΉ

Αρχές Μαρτίου, ο ΑΠΟΕΛ προχώρησε στην πώληση του Λούκας Σόουζα στην Τσανγκσούν Γιατάι της Κίνας, βάζοντας στο ταμείο του ένα σημαντικό ποσό που άγγιξε το 1.000.000 ευρώ. Μετεγγραφή που ολοκληρώθηκε προ της πανδημίας του κορωνοϊού. Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τι θα ακολουθούσε με την αναστολή του πρωταθλήματος, με το μέλλον του να είναι ακόμη αβέβαιο. Πάλι καλά λένε στον ΑΠΟΕΛ που παραχωρήθηκε ο Βραζιλιάνος, δίνοντας σημαντική οικονομική ανάσα, με τα όσα βιώνουν σήμερα και την αναμενόμενη και υποχρεωτική μείωση των συμβολαίων ποδοσφαιριστών.

Με τα νέα δεδομένα, τόσο για το υπόλοιπο της σεζόν εάν θα συνεχιστεί κάποια στιγμή αλλά πολύ περισσότερα για την επόμενη και όχι μόνο, η πιθανή πώληση ποδοσφαιριστών θα είναι ευχής έργον. Κι ας χάσει ο ΑΠΟΕΛ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Άλλωστε, θα υποχρεωθεί να διαφοροποιήσει κατά πολύ το ύψος του προϋπολογισμού του, θα εισέλθει σε μια διαδικασία μείωσης απολαβών αλλά και να πάρει ποδοσφαιριστές με συμβόλαια βάσει της νέας τάξης πραγμάτων.

Ο Αλ Τάαμαρι είναι μια από τις περιπτώσεις που βρίσκονται πάντοτε στο προσκήνιο για πώληση. Κατά καιρούς ενδιαφέρθηκαν ομάδες για τον διεθνή Ιορδανό άσο. Πρόκειται για ποιοτικό ποδοσφαιριστή σε νεαρή ηλικία, που έχει δείξει με την έως τώρα παρουσία του ότι είναι σε θέση να κάνει το βήμα παραπάνω. Εφόσον, λοιπόν, βρεθεί ομάδα που ενδιαφερθεί πραγματικά, αποταθεί στον ΑΠΟΕΛ και προσφέρει ποσό που να καλύπτει τις απαιτήσεις του (αλλά και τον ποδοσφαιριστή) η απάντηση θα είναι καταφατική. Εάν οι γαλαζοκίτρινοι το σκέφτονταν μια και δυο φορές προηγουμένως για παραχώρηση του Αλ Τάαμαρι, γνωρίζοντας το τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα, τώρα με τα νέα οικονομικά δεδομένα δεν θα το σκεφτούν καθόλου. Φτάνει να βάλουν στο ταμείο τους ένα ποσό που να είναι ανάλογο της αξίας του Ιορδανού επιθετικού.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Κερδίζουν χρόνο για τον σχεδιασμό

Στον ΑΠΟΕΛ υπάρχουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές που έχουν σημαντική αγοραστική αξία, όπως είναι ο Νικόλας Ιωάννου. Εξίσου σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για το σύλλογο της Λευκωσίας. Και γι’ αυτόν, που επίσης παρακολουθείται από ομάδες του εξωτερικού, εάν ο ΑΠΟΕΛ ικανοποιηθεί οικονομικά δεν θα πει «όχι» σε πώλησή του. Ιδιαίτερα τώρα, που διαφοροποιούνται τα οικονομικά δεδομένα. Όχι μόνο στον ΑΠΟΕΛ αλλά για όλους.

Διαβάστε επίσης: Σέρινταν: «Έπεφταν πύραυλοι και σκεφτόμουν “σκατά θα γίνει πόλεμος”»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ