aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τα 9/11 της πρεμιέρας και η κερδισμένη μάχη του Καρώ

ΑΠΟΕΛ: Τα 9/11 της πρεμιέρας και η κερδισμένη μάχη του Καρώ

Δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα είναι ο απολογισμός του ΑΠΟΕΛ στα φιλικά προετοιμασίας. Στην πρόβα τζενεράλε ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν με 2-0 του Απόλλωνα στο ΓΣΠ, όμως δεν μπορεί παρά να άφησαν παραπονούμενο τον Σάββα Πουρσαϊτίδη.

Εφτά μέρες πριν την πρεμιέρα του στο πρωτάθλημα, με αντίπαλο την Πάφος FC στο «Στέλιος Κυριακίδης», ο ΑΠΟΕΛ ήταν κακός παρά τη νίκη του Απόλλωνα. Προηγήθηκε με αυτογκόλ του Νασιμέντο και κατέγραψε μόλις μία τελική προσπάθεια (σ.σ. ένα σουτ του Εφραίμ εκτός περιοχής που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Γιοβάνοβιτς).

Ελαφρυντικά υπήρχαν, καθώς απουσίασαν οι Ντανίλο, Ντε Βινσέντι και Οκριασβίλι οι οποίοι θεωρητικά είναι από τους πιο δημιουργικούς παίκτες του ρόστερ, ενώ υπήρχε και κόπωση από το ταξίδι στην Αθήνα και το φιλικό με τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη Τρίτη.

Στα θετικά για τον ΑΠΟΕΛ καταγράφεται το γεγονός ότι σκόραραν από στατική φάση με τον Λουντέμο. Θυμίζουμε πως στο «Απόστολος Νικολαΐδης» από κόρνερ ο Θεοδώρου νίκησε δύο αντιπάλους, από κόρνερ ο Βινίσιους είχε δοκάρι και από εκτέλεση φάουλ ο Καρώ σκόραρε, ωστόσο ακυρώθηκε.

Στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων για τους γαλαζοκίτρινους πέρασε (και αυτή τη φορά) ο Ανδρέας Καρώ. Ο Κύπριος διεθνής στόπερ φαίνεται πως κερδίζει μια θέση στο βασικό σχήμα, τουλάχιστον στα αρχικά στάδια της σεζόν. Έπαιξε ξανά πλάι στον Βινίσιους στο κέντρο της άμυνας και άφησε στον πάγκο τον Σάντος (ο Σάβιτς είναι τραυματίας).

Ο Πουρσαϊτίδης καταστάλαξε σε ένα βασικό κορμό ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, αφού οι εννέα από τους ένδεκα που έπαιξαν απέναντι στον Απόλλωνα ήταν στην ενδεκάδα και με τον Παναθηναϊκό. Πρόκειται για τους: Ουζόχο, Τσεπάκ, Καρώ, Βινίσιους, Σαμπάλα, Εφραίμ, Νταουσβίλι, Θεοδώρου και Κβιλιτάια. Τους τραυματίες Ντανίλο και Ντε Βινσέντι αντικατέστησαν οι Λούντεμο και Σατσιάς. Τις επόμενες μέρες θα διαφανεί εάν κάποιος από τους δύο και τον Οκριασβίλι μπορέσουν να ενισχύσουν το πλάνο του Σάββα Πουρσαϊτίδη. Βέβαια, με την επανέναρξη του πρωταθλήματος για τη 2η αγωνιστική σχεδόν μέσα Σεπτεμβρίου το σκηνικό θα είναι διαφορετικό, αφού πέραν από τους τραυματίες που θα επιστρέψουν θα προστεθούν οι επιλογές των Λούκας Σόουζα, Άντον Μάγκλιτσα και τουλάχιστον ενός ακόμη ακραίου επιθετικού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ