aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τα 270’ χωρίς τον Τάαμαρι και ο «εφιάλτης»

ΑΠΟΕΛ: Τα 270’ χωρίς τον Τάαμαρι και ο «εφιάλτης»

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

H… ζωή χωρίς τον Μούσα Αλ-Τάαμαρι άρχισε στον ΑΠΟΕΛ. Ο Ιορδανός επιθετικός συμμετέχει στο ασιατικό κύπελλο με την Εθνική ομάδα της χώρας του και θα απουσιάσει από τις υποχρεώσεις των γαλαζοκιτρίνων για τουλάχιστον τις 16 πρώτες ημέρες του 2019.

Η Ιορδανία θα συμμετάσχει στη διοργάνωση που θα γίνει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τρίτη συνεχόμενη φορά και θα έχει ως αντίπαλους στον όμιλο την κάτοχο του τροπαίου Αυστραλία, την Παλαιστίνη και την Συρία. Οι αγώνες των ομίλων θα γίνουν στις 6 Ιανουαρίου, 10 Ιανουαρίου και 15 του ίδιου μήνα.

Επομένως, ο Τάαμαρι θα χάσει σίγουρα τα παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ με τη Δόξα στο ΓΣΠ για το κύπελλο στις 2 Ιανουαρίου, με την ομάδα της Κατωκοπιάς στο Μακάρειο στις 5 Ιανουαρίου για την 15η αγωνιστική και την Ανόρθωση στο ΓΣΠ στις 12 Ιανουαρίου για την 16η αγωνιστική.

Διαβάστε επίσης: AΠΟΕΛ: Ο Τραμετσάνι αποφασίζει

Το ενδεχόμενο να απουσιάσει μεγαλύτερο διάστημα ο Τάαμαρι είναι πιθανό καθώς στους 16 του Ασιατικού Κυπέλλου προκρίνονται οι δύο πρώτες από τους έξι ομίλους και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες. Η αμέσως επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τους γαλαζοκίτρινους είναι ο αγώνας με την ΑΕΛ στο Τσίρειο (20 Ιανουαρίου) για την 17η αγωνιστική.

Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν και όχι άδικα ότι ο ΑΠΟΕΛ στο μεγαλύτερο διάστημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου είναι εξαρτημένος από τον Τάαμαρι. Ο Πάολο Τραμετσάνι δούλεψε πολύ ώστε να κάνει ομάδα συνόλου τον ΑΠΟΕΛ, με τους γαλαζοκίτρινους ναι μεν να βασίζουν πολλά στον Ιορδανό, αλλά να μην εξαρτώνται απόλυτα από αυτόν.

Το ερώτημα είναι πώς θα λειτουργήσουν χωρίς τον «δαιμόνιο» Τάαμαρι. Στις 14 πρώτες αγωνιστικές ο 21χρονος ποδοσφαιριστής έπαιξε 11 αγώνες, όλους ως βασικός, ενώ σε τρία ματς δεν αγωνίστηκε καθόλου. Σύμπτωση ή όχι, οι δύο μοναδικές ήττες του ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα καταγράφηκαν στα παιχνίδια που δεν ήταν ο Τάαμαρι στο γήπεδο, με τη Δόξα στο ΓΣΠ για την 4η αγωνιστική (2-5) και την ΑΕΚ στην «Αρένα» την 10η αγωνιστική (1-0). Αντίθετα οι γαλαζοκίτρινοι κέρδισαν εύκολα την Ένωση με 3-0 για την 9η αγωνιστική.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ