aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Στα καλύτερά του ο Ρομάν Μπέζιακ

ΑΠΟΕΛ: Στα καλύτερά του ο Ρομάν Μπέζιακ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Οι πολύ καλές εμφανίσεις του Ρομάν Μπέζιακ στα τρία τελευταία ματς με τον ΑΠΟΕΛ, όταν δηλαδή τον Πάολο Τραμετσάνι διαδέχθηκε ο Τόμας Ντολ και πήρε αυτομάτως φανέλα βασικού, είχαν συνέχεια με το εθνόσημο στο στήθος για την προκριματική φάση του Euro 2020.

Αγωνιζόμενος στο δεξιό άκρο της γραμμής κρούσης, ο Σλοβένος αποτέλεσε εκ των κορυφαίων της ομάδας του Ματίας Κεκ στις επιτυχίες τόσο επί της Πολωνίας (2-0) όσο και επί του Ισραήλ (3-2). Μάλιστα, στον προχθεσινό αγώνα έστειλε την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό στο 66ο λεπτό, συμβάλλοντας τα μέγιστα ώστε να έλθει το πολυπόθητο «τρίποντο» για τη Σλοβενία, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση του 7ου ομίλου, ενισχύοντας τις πιθανότητες πρόκρισης. Ο 30χρονος αναζητούσε το γκολ με την Εθνική του ομάδα εδώ και δύο σχεδόν χρόνια. Συγκεκριμένα, στις 8 Οκτωβρίου 2017 είχε παραβιάσει δις την εστία της Σκωτίας (2-2) και από τότε, είχε μείνει άσφαιρος.

Ο επιθετικός του ΑΠΟΕΛ διανύει περίοδο εκπληκτικής αγωνιστικής κατάστασης, κάτι που αποδεικνύει εντός των τεσσάρων άσπρων γραμμών. Κόβει, δημιουργεί και σκοράρει. Εμφανίζεται «αγριεμένος» και πρωτίστως, θέλει να δώσει ακόμη πιο πειστικές απαντήσεις σε όσους τον έκριναν αυστηρά και μάλιστα, τον έφεραν προ λίγων μηνών ως έναν εκ των υποψηφίων για να αποχωρήσει από το προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος».

Η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη δεν «έσκασε» τυχαίως 100.000 ευρώ στη Γιαγκελόνια ώστε να αποκτήσει τα δικαιώματά του και παραλλήλως συμφώνησε, όπως πιστώνει μηνιαίως στο λογαριασμό του παίκτη 22.000 ευρώ.

Μπέλετς, στη «σκιά» του Όμπλακ

Στις κλήσεις για την Εθνική ομάδα της Σλοβενίας βρίσκεται εδώ και χρόνια, επίσης, ο Βιντ Μπέλετς. Αποτελεί τον δεύτερο τερματοφύλακα, αφού τη θέση κάτω από τα δοκάρια έχει καπαρωμένη ο διάσημος Γιαν Όμπλακ, ο οποίος αγωνίζεται στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πέρσι, όμως, κατέγραψε 6 συμμετοχές, δύο εξ αυτών απέναντι στην Εθνική Κύπρου. Αξίζει να σημειωθεί πως τρίτος στη σειρά πορτιέρο της Σλοβενίας είναι ο Νέιτς Βίντμαρ της Ολίμπια Λιουμπλιάνας. Επόμενη υποχρέωση για τη Σλοβενία είναι στις 10 Οκτωβρίου απέναντι στα Σκόπια, εκτός έδρας (7η αγωνιστική).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ