aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Πρόκριση-παρηγοριά στον «άρρωστο» επί της ΠΑΕΕΚ (vid)

ΑΠΟΕΛ: Πρόκριση-παρηγοριά στον «άρρωστο» επί της ΠΑΕΕΚ (vid)

Έστω και υπό αγωνιστική κρίση, αποδέσμευση προπονητή (έφυγε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ανέλαβε υπηρεσιακός ο Λούκας Χατζηλούκας), αλλαγές και πρωτοεμφανιζόμενους (ο Ουζόχο αγωνίστηκε μετά από 381 ημέρες, ο Αποστολάκης πρώτη συμμετοχή και ο Ντίας πέρασε αλλαγή), ήταν ξεκάθαρο φαβορί σήμερα στο Μακάρειο.

Ο ΑΠΟΕΛ -για τον οποίον ο λόγος- το επιβεβαίωσε με νίκη 4-0 εις βάρος της ΠΑΕΕΚ στην ενδιάμεση φάση και προκρίθηκε στους «16» του κυπέλλου. Το αποτέλεσμα ασφαλώς είναι η ελάχιστη παρηγοριά στον «άρρωστο», πριν από το ντέρμπι του ερχόμενου Σαββάτου με τον πρωτοπόρο Απόλλωνα στο ΓΣΠ.

Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν καλύτεροι της προσφυγικής ομάδας, αν και δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν την πολύ μεγάλη φάση. Ευτύχισαν όμως να προηγηθούν με δύο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου χάρις σε διαγώνια σουτ, πρώτα από δεξιά και λίγο εκτός περιοχής με τον Αποστολάκη (40’) και έπειτα από αριστερά με τον Ατζίλι (42’).

Στο 54’ ο Ανουάρ πήρε την ασίστ από τον Ζαχίντ και σούταρε εντός περιοχής, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ. Τρία λεπτά αργότερα θα μπορούσε να φτάσει σε καρέ τερμάτων ο ΑΠΟΕΛ, αλλά ο Εφραίμ αστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο Ατζίλι για ανατροπή του από τον Γεωργίου. Τελικά, σε χρόνο καθυστέρησης, ο Γαβριήλ έκανε το 4-0 για τους γαλαζοκίτρινους. Επίσης, η ομάδα της Κερύνειας έχασε κραυγαλέα ευκαιρία στο 66’ για το γκολ της τιμής, όταν ο Καραγιάννης βρήκε το δοκάρι στην προσπάθειά του να «κρεμάσει» τον Ουζόχο.

ΠΑΕΕΚ (Μάκης Σεργίδης): Άλβες, Πότση, Έσελινκ, Χαραλάμπους (46′ Γεωργίου), Χριστοδούλου, Αριστοτέλους (69′ Σκώττης), Βούρκος, Μάτζιοκ (61′ Φράγκος), Τίμερμανς, Αντωνίου, Καραγιάννης.

ΑΠΟΕΛ (Λούκας Χατζηλούκας): Ουζόχο, Αποστολάκης, Ζορζ, Μερκής, Ζεράλδες, Σατσιάς, Ανουάρ, Ζαχίντ (69′ Ντίας), Ατζίλι (57′ Γαβριήλ), Εφραίμ, Νούχιου (57′ Μπεν Σαχάρ).

Σκόρερ: 40′ Αποστολάκης, 42′ Ατζίλι.

Κίτρινες: Ντίας

Αποβολές:

Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης.

Α’ Βοηθός: Καλογήρου Μάριος.

Β’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης.

4ος: Τσούκκας Αβραάμ.

Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

– ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ

4′ Σουτ του Ατζίλι η μπάλα έξω.

20′ Ατζίλι και Ζαχίντ συνεργάστηκαν όμορφα, η μπάλα είχε τελικό αποδέκτη τον Νούχιου το πλασέ του οποίου έφυγε έξω.

40′ Ανοίγει το σκορ ο ΑΠΟΕΛ με τον Κώστα Αποστολάκη. Σκοράρει στο ντεμπούτο του ο Ελλαδίτης. Σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

42′ «Καθαρίζει» την αναμέτρηση σε δύο λεπτά ο ΑΠΟΕΛ. Πετυχαίνει και δεύτερο γκολ με σκόρερ τον Ατζίλι. Ο Ισραηλινός με σουτ πλάγια εντός περιοχής έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στον ΑΠΟΕΛ.

– ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

– ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

54′ 3-0 για τον ΑΠΟΕΛ με σουτ του Ανουάρ εντός περιοχής μετά από προσπάθεια του Εφραίμ.

57′ Χαμένο πέναλτι του Εφραίμ, ψηλά άουτ η μπάλα, την παράβαση κέρδισε ο Ατζίλι.

66′ Δοκάρι για την ΠΑΕΕΚ με τον Καραγιάννη.

90’+1 4-0. Ο Γαβριήλ με σουτ διαμόρφωσε το αποτέλεσμα στο Μακάρειο.

Τέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ