aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Πρόγραμμα Δεκεμβρίου που «ζεματάει»

ΑΠΟΕΛ: Πρόγραμμα Δεκεμβρίου που «ζεματάει»

Τι δώρο θέλουν οι ΑΠΟΕΛίστες ενόψει εορτών που πλησιάζουν; Τα Χριστούγεννα να βρουν την ομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας! Και για να πάρουν το δωράκι τους, οι ποδοσφαιριστές καλούνται να πράξουν στο ακέραιο το καθήκον τους στα τέσσερα ζόρικα ματς -τρία εξ αυτών εκτός έδρας- που απέμειναν μέχρι να πουν «αντίο» στο 2022.

Αρχικά, η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς φιλοξενείται το Σάββατο από τη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος» και τη μεθεπόμενη Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, η αποστολή επιβιβάζεται εκ νέου στο πούλμαν.

Θα έχει τελικό προορισμό το «Στέλιος Κυριακίδης», όπου θα μετρήσει δυνάμεις με την πρωτοπόρο Πάφος FC. Ακολούθως, ο ΑΠΟΕΛ υποδέχεται την Ανόρθωση στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής (17/12) και ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις στο τρέχον έτος με την εκτός έδρας αποστολή απέναντι στον Άρη (22/12).

Στην ομάδα της Λευκωσίας, ξέρουν πως κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Την ίδια ώρα, γνωρίζουν ακόμη καλύτερα, πως η διαχωριστική γραμμή της αποτυχίας και της μουρμούρας από την αναγνώριση είναι πολύ λεπτή, γι΄αυτό αποφεύγονται δηλώσεις που βγάζουν σιγουριά.

Μπορεί το σύνολο του Μιλόγεβιτς να πηγαίνει με κεκτημένη ταχύτητα στο «Αμμόχωστος» για να αντιμετωπίσει την πάντοτε επικίνδυνη Νέα Σαλαμίνα, αλλά μερικές φορές η καλή ψυχολογία μπορεί να αλλάξει στρατόπεδο, δίχως να το καταλάβει κανείς. Στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» καλλιεργείται κλίμα χαμηλών τόνων, κάτι που λειτουργεί μέχρι στιγμής με θετικό τρόπο.

Ο ΑΠΟΕΛ, έπειτα, τίθεται αντιμέτωπος με την αήττητη Πάφος FC, σ’ ένα παιχνίδι που θα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και δυσκολίες. Πρόκειται για σύνολο που αποδεικνύεται -κατά τις τελευταίες σεζόν- «κακός δαίμονας» των πρωτευουσιάνων και εννοείται, ότι θέλουν να δώσουν πειστικές απαντήσεις.

Οκτώ μέρες μετά, θα φιλοξενήσουν την Ανόρθωση, με τη σημασία και σπουδαιότητα των 90 λεπτων απέναντι στην «Κυρία» να μένει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου. Και στο φινάλε, οι γαλαζοκίτρινοι τίθενται αντιμέτωποι με τον Άρη. Σύνολο που παρουσιάζεται ακόμα πιο απαιτητικό σε σχέση με πέρσι, με τη βαθμολογική συγκομιδή και αγωνιστική παρουσία του να μιλάμε και να λένε πολλά, πάρα πολλά.

Στον ΑΠΟΕΛ, παρόλο που δεν το… φωνάζουν, πιστεύουν ότι όλα εξαρτώνται από τους δικούς τους παίκτες, οι οποίοι αν παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, μπορούν να καταβάλουν την αντίσταση οποιουδήποτε αντιπάλου. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι ο πύρινος κόσμος της ομάδας.

Capture

Διαβάστε επίσης:

• ΑΠΟΕΛ: Ο ακραίος πονοκέφαλος του Μιλόγεβιτς
• ΑΠΟΕΛ: Οι τρεις «κιτρινισμένοι» και το γεμάτο ιατρικό δελτίο
• ΑΠΟΕΛ: Το δεμένο δίδυμο, τα ανεβασμένα «κλειδιά» και το… σβήσιμο απουσιών

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ