aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Πώς μπορεί να ανοίξει η πόρτα της νίκης κόντρα στην Ομόνοια

ΑΠΟΕΛ: Πώς μπορεί να ανοίξει η πόρτα της νίκης κόντρα στην Ομόνοια

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Μία ημέρα πριν από το ντέρμπι με την Ομόνοια στο ΓΣΠ και η «Goal News» σκιαγραφεί τα «κλειδιά» που μπορεί να ανοίξουν την πόρτα της νίκης για τον ΑΠΟΕΛ.

Μηδέν παθητικό: Εννοείται πως δεν υπάρχει προπονητής που να μη ζητά το μηδέν παθητικό. Αύριο όμως θα αναμετρηθούν ομάδες που δύσκολα σκοράρουν, επομένως η απαραβίαστη εστία θα σημαίνει πως ένα γκολ αρκεί. Εξ ου και ο Μικ Μακάρθι έχει κάθε λόγο να περιμένει συνέχεια στη βελτίωση της ανασταλτικής λειτουργίας.

Έλεγχος ρυθμού: Η φρεσκάδα είναι με το μέρος του ΑΠΟΕΛ, απόρροια των εννιά ημερών από το ματς με τη Νέα Σαλαμίνα, σε αντίθεση με την Ομόνοια που έδωσε τρία παιχνίδια μεταξύ 26 Νοεμβρίου και 4 Δεκεμβρίου (Γρανάδα, Ερμής, ΠΑΟΚ). Ο γρήγορος ρυθμός στο παιχνίδι, λοιπόν, πιθανόν να βολέψει τους γαλαζοκίτρινους.

Μάχη κέντρου: Σε συνέχεα με το προηγούμενο, η ομάδα που παίρνει τη μάχη του κέντρου αναλαμβάνει συνήθως και το κοντρόλ του ρυθμού. Οι πράσινοι διαθέτουν αξιόλογους μέσους (Γκόμεθ, Γκόμες, Παπουλής, Τζιωνής), γι’ αυτό και θα έχουν πολλή δουλειά οι αντίστοιχοι γαλαζοκίτρινοι (μάλλον οι Μάικ Γένσεν και Γκάγιας Ζαχίντ).

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Επιβιβάστηκαν (σχεδόν) όλοι στο «τρένο» για την Ομόνοια

Προς εστία: Πριν από τα δύο προηγούμενα ματς ήταν λες και απαγορευόταν να μπουν στην αντίπαλη περιοχή οι γαλαζοκίτρινοι. Απέναντι σε Δόξα και Νέα Σαλαμίνα σκόραραν πέντε φορές, ενώ στο τελευταίο ματς ήταν και πολύ δημιουργικοί. Ο Ιρλανδός προπονητής περιμένει επομένως να διαβούν και αύριο πολλές φορές τον δρόμο προς την αντίπαλη εστία οι ποδοσφαιριστές του.

Διαβάστε επίσης: Νούχιου: «Ξέρω καλά τι σημαίνει ο αγώνας με την Ομόνοια»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ