aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Πωλείται ο Ζαχίντ, εάν και εφόσον…

ΑΠΟΕΛ: Πωλείται ο Ζαχίντ, εάν και εφόσον…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Σεζόν 2016-17: 33 συμμετοχές, 2.650 λεπτά, 10 γκολ, 19 ασίστ. Σεζόν 2018-19: 27 συμμετοχές, 1.964 λεπτά, 3 γκολ, 9 ασίστ. Κάνοντας τις συγκρίσεις, λοιπόν, εύκολα διαπιστώνει κανείς την απόκλιση που παρουσιάζουν οι αριθμοί σε κάθε στατιστική κατηγορία και ασφαλώς, αντικατοπτρίζουν τη φετινή προσφορά του Γκάγιας Ζαχίντ.  

Παρά το γεγονός πως ο 24χρονος αποτέλεσε εκ των λίγων ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ που δεν μπήκε ποτέ στο ιατρικό δελτίο (πέρασε μονάχα από μία γαστρεντερίτιδα), σε κανένα σημείο της λήξασας σεζόν δεν σταθεροποίησε την απόδοσή του στα εξαιρετικά επίπεδα της πρώτης χρονιάς στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος». Μία πάνω, μία κάτω. Ο Πακιστανός με νορβηγική καταγωγή μεσοεπιθετικός, εκεί που αποτελούσε το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο των πρωταθλητών, προκαλώντας μάλιστα το ενδιαφέρον ξένων συλλόγων, αίφνης είδε τις «μετοχές» του να παίρνουν την κατιούσα.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως τον Ιανουάριο του 2018 έχει απορριφθεί πρόταση της τουρκικής Μπασακσεχίρ ύψους 3.000.000 ευρώ. Στον ΑΠΟΕΛ, βλέποντας τον Ζαχίντ να κάνει «παπάδες», αποτελώντας ένα από τα βαριά χαρτιά στην πορεία προς την κατάκτηση του τίτλου, έλεγαν ότι εάν βρεθεί ομάδα που θα καλύψει τη ρήτρα των 4.000.000 ευρώ, τότε και μόνο το θέμα μπορεί να τεθεί προς διαπραγμάτευση.

Διαβάστε επίσης: AΠΟΕΛ: Σε πρώτη φάση 4-5 μετεγγραφές, στη μέση η οικονομική στενότητα

Τώρα που η φετινή σεζόν ολοκληρώθηκε, λοιπόν, στην ομάδα της Λευκωσίας είναι επόμενο να συζητήσουν και για τον εν λόγω παίκτη, αναζητώντας τους λόγους που έφεραν την πτώση στην απόδοσή του. Με δεδομένο το γεγονός πως διατηρεί άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο (31/05/2021) και μάλιστα συμπεριλαμβάνεται στους υψηλά αμειβόμενους παίκτες, η διοίκηση εμφανίζεται πανέτοιμη να μπει σε συζητήσεις με τυχόν ενδιαφερόμενο σύλλογο. Ο Ζαχίντ, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχει προταθεί σε αρκετές ομάδες (Βέλγιο, Τουρκία και πάει λέγοντας) οι οποίες αξιολογούν την περίπτωσή του, οπότε είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να προκύψει επίσημο ενδιαφέρον.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Ο Μοράις ζητεί τις ίδιες απολαβές και όλα πιθανά

Το θέμα που απασχολεί, όμως, είναι κατά πόσον θα υπάρξει ομάδα που θα καλύψει τη ρήτρα, με βάση τη φετινή πάντοτε προσφορά του ποδοσφαιριστή. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, οι ιθύνοντες στην Εταιρεία ΑΠΟΕΛ να μπουν στη διαδικασία διαπραγμάτευσης σε ένα πιο χαμηλό ποσό, λαμβάνοντας προφανώς υπόψη αρκετές παραμέτρους. Με πιο σημαντική, το οικονομικό έλλειμμα, χωρίς με αυτό να σημαίνει πως θα πωλήσουν τον οποιοδήποτε παίκτη σε τιμή ευκαιρίας.  Όταν έρθει πρόταση που εξ ανάγκης θα πρέπει να τη συζητήσουν, θα το πράξουν. Υπενθυμίζουμε πως οι γαλαζοκίτρινοι αγόρασαν τον Ζαχίντ για μισό εκατομμύριο ευρώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ