aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛAΠΟΕΛ: Πήρε μπακ με «γεμάτες» σεζόν και ευρωπαϊκές παραστάσεις

AΠΟΕΛ: Πήρε μπακ με «γεμάτες» σεζόν και ευρωπαϊκές παραστάσεις

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο Ζοάο Κάρλος Ρέις Γκράσα, γνωστός ως Ζοαοζίνιο, φρόντισε μέσα σε οκτώ μόλις λέξεις να εξωτερικεύσει τις σκέψεις του όσον αφορά στο νέο κεφάλαιο της καριέρας του: «Νέα πρόκληση, ίδια θέληση. Με ταπεινότητα και φιλοδοξίες».

Ο Πορτογάλος αριστερός μπακ αποτελεί, με κάθε επισημότητα, την όγδοη προσθήκη του ΑΠΟΕΛ κατά την τρέχουσα μετεγγραφική περίοδο. Ο Ζοαοζίνιο που την ερχόμενη Τρίτη σβήνει 30 κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων, υπέγραψε διετές συμβόλαιο, επέλεξε τον αριθμό 23 και αντικαθιστά στο γαλαζοκίτρινο ρόστερ τον Καζού, ο οποίος συνεχίζει στη Σάντος. Βρίσκεται ήδη στην Αυστρία και χθες, μάλιστα, εντάχθηκε στο πρόγραμμα προπονήσεων υπό τις οδηγίες του Πάολο Τραμετσάνι.

Ο Ζοαοζίνιο προέρχεται από δύο «γεμάτες» σεζόν στην Τοντέλα, μικρομεσαία ομάδα της Α’ Κατηγορίας της χώρας του. Πέρσι έπαιξε σε 34 αγώνες και πρόπερσι 31. Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Μάφρα (2009-11) και ακολούθως μετακόμισε στην Μπέιρα Μαρ, καταγράφοντας σε δύο χρόνια 40 συμμετοχές (1 γκολ). Οι εμφανίσεις του προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ, η οποία τον ενέταξε στο ρόστερ με τη μορφή δανεισμού. Δεκατρία ματς «έγραψε» σε μία σεζόν και την περίοδο 2013-14 φόρεσε τη φανέλα της Μπράγκα (18 συμμετοχές, 1 γκολ).

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Προσέγγισαν τέσσερις ομάδες τον Μοράις!

Από εκεί πήγε δανεικός σε Σερίφ Τίρασπολ και Άστρα Γκιουργκίου (8 συνολικά ματς), ενώ τη σεζόν 2016-17 δόθηκε δανεικός στη Μαδέιρα (29 αγώνες). Ακολούθησε ένας χρόνος στο Βέλγιο και δη στην Κορτράικ (26 συμμετοχές) και στη συνέχεια επέστρεψε στην Πορτογαλία για λογαριασμό της Τοντέλα. Κουβαλά παραστάσεις από τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, καθώς με τη φανέλα των Μπράγκα, Σερίφ και Άστρα αγωνίσθηκε σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ.

Διαβάστε επίσης: «Καραβίδας»: «Πήγα να πιω καφέ με τον Πρόδρομο και ήταν εκεί ο Άλεφ»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ