aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ – Ομόνοια: «Παιδικές» αναρτήσεις, o κόσμος δεν τρώει «κουτόχορτο»

ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια: «Παιδικές» αναρτήσεις, o κόσμος δεν τρώει «κουτόχορτο»

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Ο διαδικτυακός «πόλεμος» ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια το βράδυ του Σαββάτου (9/11) δεν είχε καμία, μα καμία, διαφορά από μία συζήτηση δύο δεκαπεντάχρονων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Λες και ο ένας έκλεψε το παιχνίδι του άλλου μερικές μέρες πριν και ο δεύτερος του την είχε.. φυλαγμένη. Έτοιμος από καιρό να ρίξει το «καρφί» του. Και αφού ανταπέδωσε, άρχισε ένας παιδικός «χαρτοπόλεμος», χωρίς ουσία, με ειρωνικούς χαρακτηρισμούς που όχι μόνο τις εντυπώσεις δεν ήταν ικανοί να κερδίσουν, αλλά προσέβαλαν το μέγεθος των δύο μεγαλύτερων σωματείων της Κύπρου.

Από την αρχή της σεζόν οι δύο «αιώνιοι» αναλώνονται σε μία άνευ ουσίας κόντρα με αφορμή τη διαιτησία. Λες και το παρασκηνιακό παιχνίδι παίζεται στο twitter ή το facebook. Λες και αν ειρωνευτείς με περισσότερη φαντασία τον άλλον, θα πάρεις και πιο πολλά σφυρίγματα.

Επειδή, όμως, μιλάμε για ομάδες τεράστιου μεγέθους κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ούτε πίεση στους διαιτητές θέλουν να βάλουν, ούτε να το παίξουν αδικημένοι ή τελοσπάντων λιγότερο αδικημένοι θέλουν. Ο σκοπός είναι ένας και ξεκάθαρος. Τουλάχιστον με βάση τη δική μου λογική. Η αναβίωση της κόντρας ΑΠΟΕΛ – Ομόνοιας ή Ομόνοιας – ΑΠΟΕΛ, μπας και καταφέρουν να… τσιτώσουν τον κόσμο και τον μαζέψουν στα γήπεδα. Έλα, όμως, που αυτές οι τακτικές έχουν ξεθωριάσει. Ο κόσμος δεν τρώει «κουτόχορτο». Βλέπει, κρίνει, διαβάζει και έχει πολλούς λόγους να γυρίζει την πλάτη στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Η υποκινούμενη βία από τα ίδια τα σωματεία και οι παιδικές αναρτήσεις που έδιναν και έπαιρναν το βράδυ του Σαββάτου είναι ένας από αυτούς. Ας αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους και ας κοιτάξουν να φτιάξουν το προϊόν που ονομάζεται κυπριακό ποδόσφαιρο αν θέλουν να δουν ξανά τις εξέδρες γεμάτες. Και στην προκειμένη, κανείς δεν ενδιαφέρεται για τη βελτίωση της διαιτησίας. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι στην επόμενη εύνοια του αντιπάλου από τη διαιτησία να ρίξει το «καρφί».

Μέχρι την επόμενη. Χθες, ήταν ο ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια. Την επόμενη βδομάδα μπορεί να είναι η Ανόρθωση, η ΑΕΛ, ο Απόλλων, η ΑΕΚ. Δεν έχει σημασία το όνομα της ομάδας. Παρόμοιες τακτικές ακολούθησαν στο παρελθόν σχεδόν όλες οι ομάδες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ