aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ – Ομόνοια: Ντέρμπι από τα παλιά και ανοι(Χ)τοί λογαριασμοί για τη ρεβάνς (vid)

ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια: Ντέρμπι από τα παλιά και ανοι(Χ)τοί λογαριασμοί για τη ρεβάνς (vid)

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Στη ρεβάνς μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας θα κριθεί η πρόκριση, μετά την ισοπαλία με 1-1, με τυπικά ως γηπεδούχους τους γαλαζοκίτρινους. Οι δύο ομάδες θα διασταυρώσουν ξανά τα ξίφη τους στις 10 Μαρτίου, με φόντο την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου. Σε περίπτωση νέας ισοπαλίας με το ίδιο σκορ, ο αγώνας θα οδηγηθεί στην παράταση και μετά στα πέναλτι.

Ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι, που θύμιζε ντέρμπι από τα παλία, και δεν είχε καμία σχέση με τα δύο προηγούμενα ντέρμπι των «αιωνίων», όπου οι πράσινοι επικράτησαν εύκολα με 3-0 και 1-0.

Μέτριο έως κακό το πρώτο ημίχρονο από πλευράς ποιότητας, με πολλά φάουλ που δεν βοήθησαν τις δύο ομάδες να γίνουν επιθετικές. Οι δύο αντίπαλοι αφοσιώθηκαν κατά κύριο λόγο στα αμυντικά τους καθήκοντα και ως αποτέλεσμα απείλησαν ελάχιστα Ουζόχο και Φαμπιάνο.

Με μηδέν τελικές προσπάθειες τελείωσε το πρώτο μερός ο ΑΠΟΕΛ, κάπως καλύτερα, με τρεις τελικές η Ομόνοια, εκ των οποίων όμως καμία δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα των γαλαζοκιτρίνων.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ διαφορετικό. Με εκατέρωθεν γκολ αλλά και ευκαιρίες για τις δύο ομάδες.

Αρχικά ο ΑΠΟΕΛ άνοιξε το σκορ με τον Βίκτωρα Κλωναρίδη στο 51΄. Μετά από πολύ ωραία κάθετη πάσα του Ζαχίντ στον Εντονγκαλά, ο τελευταίος γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι. Έγινε μια μικρή σύγχυση στην άμυνα των πρασίνων, δεν μπόρεσαν να διώξουν και ο Ελλαδίτης μεσοεπιθετικός επωφελήθηκε, και από κοντά σε κενή εστία πλάσαρε εύστοχα για να βάλει μπροστά την ομάδα του. Στην πρώτη τους τελική προσπάθεια στο παιχνίδι, οι γαλαζοκίτρινοι ευτύχησαν να σκοράρουν.

Η Ομόνοια αντέδρασε άμεσα, τρία μόλις λεπτά αργότερα. Στο 54’ ο Λέτσγιακς γύρισε ωραία στον Τζιωνή που έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, το οποίο απόκρουσε ο Ουζόχο. Ο Τιάγκο πήρε το ριμπάουντ και από κοντά, με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα ο Βραζιλιάνος έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα και έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Η φάση εξετάστηκε από το VAR για το ενδεχόμενο να υπήρξε ο Τιάγκο να ήταν σε θέση οφσάιντ, τελικά το γκολ μέτρησε. Ο Κλωναρίδης «κάλυπτε» τον ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι γαλαζοκίτρινοι έψαξαν περισσότερο το γκολ και έδειξαν να το θέλουν περισσότερο. Στο 67’ έφτασαν κοντά στο να τα καταφέρει, αλλά ο Φαμπιάνο απόκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Γκάρνερ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζαχίντ. Στο 90’ οι φιλοξενούμενοι είχαν και αυτοί τη δική τους μεγάλη ευκαιρία. Ξανά από γύρισμα του Λέτσγιακς (όπως και στη φάση του γκολ), αυτή τη φορά στον Λοϊζου. Ο ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας έκανε το απευθείας σουτ από το ύψος του πέναλτι, ωστόσο του σουτ του έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

Το 1-1 που διαμορφώθηκε μέσα σε ένα τετράλεπτο (51’ – 54’) έμεινε μέχρι το τέλος.


Η TAYTOTHTA TOY AΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Ουζόχο, Ενσούε, Βινίσιους, Σάντος, Σαβάλα, Λουντεμό (84′ Ντε Βινσέντι), Ανουάρ, Ζαχίντ, Κλωναρίδης (58′ Κλωναρίδης), Εντονγκαλά, Γκάρνερ (84′ Μπεν Σαχάρ).

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Σέχου, Χούμποτσαν (Λανγκ), Λούφτνερ, Λέτσγιακς, Λοΐζου, Κούσουλος, Γκόμεθ (Γκόμες), Τιάγκο, Ασάντε (46′ Τζιωνής), Τσέποβιτς (46′ Ντούρις).

Σκόρερ: 51′ Κλωναρίδης / 54′ Τιάγκο

Κίτρινες: Γκάρνερ, Μπεν Σαχάρ, Ανουάρ, Εντονγκαλά / Κούσουλος

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης.

Α’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος.

4ος: Κώστα Ροβέρτος.

VAR: Χριστοφή Τιμόθεος.

AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Γερασίμου Παναγιώτης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ