aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ-Ομόνοια: Απίστευτο ματς με 10 γκολ, πέναλτι και πράσινο προβάδισμα

ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια: Απίστευτο ματς με 10 γκολ, πέναλτι και πράσινο προβάδισμα

ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια μια εβδομάδα μετά το ραντεβού τους στον τελικό Κυπέλλου (το κέρδισαν οι πράσινοι με 6-4), άρχισαν απόψε τους αγώνες της τελικής φάσης του πρωταθλήματος ανδρών φούτσαλ μέσω των οποίων θα αναδειχτεί ο φετινός πρωταθλητής.

Η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις τρεις νίκες θα εξασφαλίσει το τίτλο. Το πρώτο βήμα έκανε η Ομόνοια επικρατώντας στη διαδικασία των πέναλτι με 3-2, ενώ η κανονική διάρκεια έληξε με το σπάνιο 4-4.

Στην παράταση οι δύο ομάδες σκόραραν από μία φορά και έτσι οι δύο… αιώνιοι έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι, εκεί όπου ο ΑΠΟΕΛ αστόχησε με τον Ραφαέλ στο τελευταίο πέναλτι και έδωσε το δικαίωμα στην Ομόνοια να κερδίσει και να κάνει το πρώτο βήμα.

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν πολύ άτυχος, έχασε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες και καλείται να βελτιωθεί για να κάνει το μπρέικ για να αποκτήσει εκ νέου προβάδισμα. Στο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» θα διεξαχθεί το 2ο παιχνίδι.

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και σκόραρε δύο φορές, στο 1’ και στο 4’ με τους Λεάντρο και Ραφαέλ αντίστοιχα, ωστόσο η Ομόνοια ισοφάρισε σε 2-2 μέχρι το 8ο λεπτό με τέρματα του σπουδαίου και πάλι Μαντέλι (5’, 8’). Στη συνέχεια οι παίχτες του Γιάννου Μυλωνά δεν αξιοποίησαν τις καλές ευκαιρίες που δημιούργησαν και πήγαν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο αποτέλεσμα.

Με μεγάλη ευκαιρία του ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο, αλλά το σουτ του Ραφαέλ σταμάτησε στο δοκάρι και στο 30’ η Ομόνοια έφερε τα κάτω-πάνω με τον Σέζαρ στο 30’. Ωστόσο με γκολ του Ομήρου στο 33’ και του Παναγιώτου στο 36’ ο ΑΠΟΕΛ έκανε κι αυτός ανατροπή και πήρε προβάδισμα με 4-3. Στο τελευταίο λεπτό η Ομόνοια ισοφάρισε με τον Μανώλη και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Στο α’ ημίχρονο της παράτασης (πεντάλεπτη) ο ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερος, έβαλε πίεση και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Ραφαέλ. Η Ομόνοια, ωστόσο, κόντρα στη ροή του αγώνα σκόραρε και έκανε το 5-4 με τον Σέζαρ. Στο β’ ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ είχε τον απόλυτο έλεγχο και κατάφερε να φέρει τον αγώνα στα ίσα στο τελευταίο λεπτό με πέναλτι του Ραφαέλ και να οδηγήσει τον αγώνα στα πέναλτι.

Στη διαδικασία των πέναλτι σκόραραν οι Ντάγκλας και Λεάντρο, αλλά ο Ραφαέλ αστόχησε και η Ομόνοια κέρδισε με 3-2 και με το συνολικό 8-7.

Αποτέλεσμα κανονικής διάρκειας στο ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια ήταν 4-4 και με το τέλος της παράτασης 5-5 (1′ Λεάντρο, 33′ Ομήρου, 36′ Παναγιώτου, 4′, 44′ Ραφαέλ / 5′, 8′ Mαντέλι, 30′, 43′ Σέζαρ, 40′ Μανώλη).

Η διαδικασία των πέναλτι:
-Ο Μαντέλι σκόραρε στο πρώτο πέναλτι της Ομόνοιας (1-0).
-Ο Ντάγκλας σκόραρε στο πρώτο πέναλτι του ΑΠΟΕΛ (1-1).
-Ο Μανώλη σκόραρε στο δεύτερο πέναλτι της Ομόνοιας (2-1).
-Ο Λεάντρο σκόραρε στο δεύτερο πέναλτι του ΑΠΟΕΛ (2-2).
-Ο Σέζαρ σκόραρε στο τρίτο πέναλτι της Ομόνοιας (3-2).
-Ο Ραφαέλ αστόχησε στο τρίτο πέναλτι του ΑΠΟΕΛ (3-2 τελικό στα πέναλτι για την Ομόνοια).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ