aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Οι εφτά δανεικοί, η ανομοιομορφία και η μεγάλη αδυναμία

ΑΠΟΕΛ: Οι εφτά δανεικοί, η ανομοιομορφία και η μεγάλη αδυναμία

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Η μη αντίδραση των παικτών του ΑΠΟΕΛ από το 57’ όταν ο Βαλακάρι ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι και έβαλε την Πάφος FC σε θέση οδηγού στον αγώνα με τους γαλαζοκίτρινους (2-0) ήταν αυτό που εξόργισε τόσο τον Μαρίνο Ουζουνίδη, όσο και τη διοίκηση της ομάδας.

Για 30’ και βάλε ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση ν’ αντιδράσει και ν’ ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα. Οι ποδοσφαιριστές του ήταν λες και ύψωσαν λευκή πετσέτα και όπως ήταν λογικό ο αντίπαλος το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο υποχρεώνοντας τους μόνιμους πρωταθλητές των τελευταίων ετών στην πέμπτη φετινή ήττα τους.

To παράδοξο της υπόθεσης είναι πως στο ημίχρονο όλοι ήταν ενήμεροι για το αποτέλεσμα στο «Δασάκι». Εκείνη την ώρα ο Εθνικός προηγείτο με 3-0 της Ανόρθωσης, άρα αν ο ΑΠΟΕΛ έφευγε με «διπλό» από την Πάφο θα μείωνε τη διαφορά από την κορυφή στους δύο βαθμούς. Αντί αυτό να λειτουργήσει ευεργετικά στην ψυχολογία των παικτών με το που βρέθηκαν πίσω στο σκορ αποδέχθηκαν τη μοίρα τους, λες και 30’ στο ποδόσφαιρο δεν αρκούν για μια ανατροπή. Ανατροπή που όχι μόνο δεν ήρθε, αλλά ο ΑΠΟΕΛ δεν την κυνήγησε κιόλας, αφού δεν κατέγραψε ούτε μία τελική προσπάθεια μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Αδυναμία; Έλλειψη αυτοπεποίθησης; Aδιαφορία; Ότι κι αν ισχύει ο Μαρίνος Ουζουνίδης καλείται να βρει το αντίδοτο αν θέλει να οδηγήσει τον ΑΠΟΕΛ στη διατήρηση των κεκτημένων. Πολλά μπορούν να ειπωθούν και να γραφτούν για τα αίτια αυτού. Οι συχνές αλλαγές προπονητών, οι αλλαγές σχηματισμών, οι πολλές προσθαφαιρέσεις κάθε μετεγγραφική περίοδο που χάλασαν τη χημεία της ομάδας είναι μερικοί από αυτούς.

Στο ρόστερ υπάρχει ανομοιομορφία, καθώς απουσιάζει ο καθαρός «κόφτης», την ώρα που υπάρχουν τέσσερα (Άλεφ, Μάτιτς, Σόουζα, Γένσεν) «οκτάρια», ενώ πέραν του Ντε Βινσέντι, ο οποίος πλην του αγώνα με τον Απόλλωνα παρουσιάζεται μέτριος έως κακός δεν υπάρχει άλλος επιτελικός μέσος. Στην εξίσωση μπαίνει και το γεγονός πως στον «Αρχάγγελο» υπάρχει μισή ντουζίνα (και βάλε δανεικοί). Εφτά στο σύνολο, κάτι που σαφώς δεν είναι και ότι καλύτερο για μία ομάδα επιπέδου ΑΠΟΕΛ.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Χαλένιους και Πάβλοβιτς κάνουν ότι (σχεδόν) σε όλη τους την καριέρα

Δεδομένη, επίσης, η μεγάλη αδυναμία της ομάδας στο σκοράρισμα. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια ο ΑΠΟΕΛ έμεινε «άσφαιρος» σε τέσσερα ματς. Όταν δεν σκοράρεις, δεν κερδίζεις. Απλά τα πράγματα. Και η αλήθεια είναι πως οι γαλαζοκίτρινοι «έκτισαν» την επιθετική τους γραμμή με φορ (Πάβλοβιτς, Χαλένιους) οι οποίοι με εξαίρεση μία, άντε δύο, σεζόν σε όλη τους την καριέρα δεν ήταν ποτέ «μηχανές» του γκολ.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Περί αδιαφορίας, ψυχολογίας ή αδυναμίας ο λόγος;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ