aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Περί αδιαφορίας, ψυχολογίας ή αδυναμίας ο λόγος;

ΑΠΟΕΛ: Περί αδιαφορίας, ψυχολογίας ή αδυναμίας ο λόγος;

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Ένα βήμα μπρος και δύο πίσω. Ο ΑΠΟΕΛ γι’ άλλο ένα παιχνίδι έδειξε ότι η φετινή σεζόν μοιάζει με καρδιογράφημα, τόσο από αγώνα σε αγώνα, όσο και κατά τη διάρκεια του ενενηντάλεπτου μίας αναμέτρησης. Η ήττα με 2-0 στο «Στέλιος Κυριακίδης» αποτελεί πισωγύρισμα για τους γαλαζοκίτρινους, οι οποίοι στο ντεμπούτο του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο τους κέρδισαν με το ευρύ 4-1 τον Απόλλωνα, έδειξαν σημάδια βελτίωσης και διάρκειας στο παιχνίδι τους, όμως μία βδομάδα αργότερα τα γκρέμισαν όλα στην Πάφο.

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του τόσο στο πρώτο ημίχρονο, όσο και στις αρχές του δεύτερου σαρανταπεντάλεπτου, όμως ήταν και πάλι αναποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια, μία παθογένεια που «πλήρωσε» αρκετές φορές στη φετινή σεζόν. Μετά την επίτευξη του πρώτου γκολ της Πάφος FC οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη έσβησαν τον διακόπτη. Αυτό ήταν που προβλημάτισε, εκνεύρισε και απογοήτευσε τον Ελλαδίτη προπονητή του ΑΠΟΕΛ και σε αυτό αναλώθηκε την περισσότερη ώρα στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της αναμέτρησης.

«Το χειρότερο για μένα δεν ήταν η ήττα, παρόλο που είμαστε σε δύσκολη θέση στη βαθμολογία, αλλά η αντίδραση που δείξαμε μετά και αυτό που είπα στα παιδιά είναι πως αν το πιστεύω εγώ ο κόσμος και η διοίκηση δεν έχει σημασία, αλλά πρέπει να το πιστέψουν οι ίδιοι. Δεν γίνεται όταν δέχεσαι ένα γκολ να σκύβεις το κεφάλι. Είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει γιατί έρχονται δύσκολα παιχνίδια. Δεν γίνεται να προηγούμαστε πάντα κάποτε θα προηγηθεί και ο αντίπαλος. Αυτό που δεν μου άρεσε είναι η αντίδραση. Είτε θα αλλάξει από τα ίδια τα παιδιά είτε θα βρω εγώ τον τρόπο με τους κατάλληλους παίκτες που έχουν αυτή τη νοοτροπία για να το αλλάξουν», είπε μεταξύ άλλων ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Διαβάστε επίσης: Ουζουνίδης: «Δεν γίνεται αυτό. Είτε θα το αλλάξουν οι παίκτες, είτε εγώ»

Και εδώ είναι που τίθεται το ερώτημα για τα αίτια που παρατηρείται το φαινόμενο αυτό. Αδιαφορία ορισμένων παικτών; ‘Ελλειψη νοοτροπίας νικητή και αυτοπεποίθησης ή αδυναμία; Ο Ουζουνίδης ούτε λίγο, ούτε πολύ υπογράμμισε πως είναι έτοιμος ν’ ανακατέψει την τράπουλα έως ότου βρει την κατάλληλη «συνταγή» παικτών με τους οποίους θα πορευτεί στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης: Πάφος FC – ΑΠΟΕΛ: O MVP, η κρίσιμη φάση και το πέναλτι

Ο Εβρίτης προπονητής δηλώνει βέβαιος ότι ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να διατηρήσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή. Το μόνο βέβαιο είναι πως έχει το δυσκολότερο έργο απ’ ότι οι προκάτοχοί του τέτοια περίοδο τα τελευταία εφτά χρόνια της κυριαρχίας των γαλαζοκιτρίνων στην Κύπρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ