aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Οι €610.000 του Καμίνσκι, ο σύμμαχος του 45% και το εμπόδιο των €500.000

ΑΠΟΕΛ: Οι €610.000 του Καμίνσκι, ο σύμμαχος του 45% και το εμπόδιο των €500.000

Μα καλά, πώς γίνεται ένας ποδοσφαιριστής που αγοράστηκε από την Μπλάκμπερν ένα χρόνο πριν έναντι 500.000 ευρώ από τη Γάνδη, υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας του 43 φορές και αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της χρονιάς να επιθυμεί να αποχωρήσει;

Ο λόγος για τον Τόμας Καμίνσκι, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της μετεγγραφικής λίστας του ΑΠΟΕΛ για ενίσχυση στη θέση του τερματοφύλακα και η απάντηση στο ερώτημα της εισαγωγής είναι η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό έχει ως συνέπεια οι ποδοσφαιριστές που δεν κατάγονται από τις χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου να λογίζονται ως ξένοι και να φορολογούνται με ένα τεράστιο ποσό, κοντά στο 45% του μισθού τους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα salarysport.com ο μισθός του Καμίνσκι στην Μπλάκμπερν ανέρχεται στις 10.000 στερλίνες (11.720 ευρώ) εβδομαδιαίως και 520.000 στερλίνες (610.000 ευρώ) τον χρόνο. Όμως, ένα τεράστιο ποσοστό πάει στη φορολογία και όχι στον τραπεζικό λογαριασμό του Βέλγου τερματοφύλακα και γι’ αυτό όχι μόνο δεν μένει αδιάφορος από την προοπτική μετεγγραφής του αλλά φαίνεται πως θα επιδιώξει να επηρεάσει την αγγλική ομάδα ώστε να πάρει την ελευθέρας του.

Το μεγάλο εμπόδιο για τον ΑΠΟΕΛ είναι πως τα πάντα εξαρτώνται από την αγγλική ομάδα, η οποία ένα χρόνο πριν πλήρωσε μισό εκατομμύριο ευρώ για να τον αγοράσει και διατηρεί συμβόλαιο μαζί του έως το Καλοκαίρι του 2022 έχοντας δικαίωμα ανανέωσης για άλλο ένα χρόνο. Οι γαλαζοκίτρινοι περιμένουν τα νεότερα από την πλευρά του Καμίνσκι έχοντας τη διαβεβαίωση πως θα καταβληθεί προσπάθεια για να μείνει ελεύθερος.

Πάντως, όπως σημείωσε από το πρωί το «Goal» ο προπονητής τερματοφυλάκων, Γιώργος Σκιαθίτης πέραν του Καμίνσκι έχει στη λίστα υποψηφίων άλλους πέντε τερματοφύλακες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ