aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Οι δύο ανατροπές που έστειλαν τον Απόλλωνα στο… καναβάτσο

ΑΠΟΕΛ: Οι δύο ανατροπές που έστειλαν τον Απόλλωνα στο… καναβάτσο

TOY ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Το ντέρμπι πλησιάζει και η κλεψύδρα αδειάζει! Ρίχνοντας μία ματιά στα περσινά παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ απέναντι στον Απόλλωνα στο Τσίρειο στάδιο, οι περσινοί πρωταθλητές κέρδισαν τους κυανόλευκους δύο φορές στην έδρα τους και μάλιστα με ανατροπές (1-2, 1-3).

Η ομάδα του Τραμετσάνι έκανε… έδρα της το Τσίρειο, καθώς κατάφερε να ανατρέψει δύο φορές τα εις βάρος της δεδομένα, κάτι που στο τέλος την βοήθησε να πανηγυρίσει ξανά τον τίτλο του πρωταθλήματος.

Ας θυμηθούμε λοιπόν, τι έγινε στους δύο περσινούς αγώνες…

Στον αγώνα του πρωταθλήματος, οι γαλαζοκίτρινοι, δεν πτοήθηκαν από το γκολ του Περέιρα (63’), βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και με δύο τέρματα σε 18 λεπτά (66’ Νατέλ, 84’ Μπάλογκ), έφυγαν με τους τρεις βαθμούς από τη Λεμεσό.

Το έργο επαναλήφθηκε στα πλέι οφς, αλλά αυτή την φορά οι γαλαζοκίτρινοι το έκαναν με πιο εμφατικό τρόπο. Η ομάδα του Τραμετσάνι έμεινε πίσω στο σκορ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου (48’ Σελάγια), ωστόσο μέσα σε 13 λεπτά έφεραν όπως και στον αγώνα της κανονικής διάρκειας τα πάνω κάτω (65’ Νατέλ, 68’ Τάαμαρι, 78’ Σόουζα) δίνοντας στον Απόλλωνα τη… χαριστική βολή στη μάχη διεκδίκησης του τίτλου.

Όπως και να έχει, δεν είναι και λίγο να κερδίζεις τον βασικό σου αντίπαλο στο πρωτάθλημα δύο φορές στην έδρα του και μάλιστα με ανατροπή. Αυτές οι ανατροπές, ήταν κάτι που έριξαν τον Απόλλωνα στον… καναβάτσο, ενώ έδωσαν το πάνω χέρι στον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος τελικά κατέκτησε τον έβδομο συνεχόμενο πρωτάθλημα και έγραψε ιστορία στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ