aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο Τραμετσάνι αποφάσισε και θα κριθεί στην ώρα του

ΑΠΟΕΛ: Ο Τραμετσάνι αποφάσισε και θα κριθεί στην ώρα του

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Πάμε να κάνουμε τη σούμα των πέντε φιλικών αγώνων; Ο ΑΠΟΕΛ, δέχθηκε οκτώ γκολ, διατηρώντας μόλις σε ένα ματς το μηδέν παθητικό, στο δυσκολότερο τεστ απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ! Πέτυχε τέσσερα τέρματα, δύο εκ των οποίων στο προχθεσινό παιχνίδι, διάρκειας 120 λεπτών. Και αυτά στο φινάλε.

Η αλήθεια είναι πως άλλα υπολόγιζαν να δουν οι πλείστοι φίλοι των πρωταθλητών στην πρόβα τζενεράλε ενόψει Τσάμπιονς Λιγκ, με τη σαφώς πολύ πιο ανέτοιμη αγωνιστικά Δόξα και προφανώς, άλλα είδαν. Και νάσου νέος κύκλος συζητήσεων για το πώς έστησε την ομάδα ο Πάολο Τραμετσάνι, για τον τρόπο προσέγγισης και τη γενικότερη διαχείρισή του. Διαχείριση ως προς το ρόστερ και το… μοίρασμα των ρόλων στην ομάδα.

Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, που εξέφρασαν επιφυλάξεις για την προοπτική πρόκρισης στον 3ο προκριματικό γύρο, αγνοώντας προφανώς τη διαφορά μεταξύ φιλικών και επίσημων αγώνων. Ασφαλή συμπεράσματα έχοντας ως κριτήριο τα φιλικά, δεν μπορεί να αντλήσει κανείς.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Τα… μαζεύουν και φεύγουν άλλοι τρεις

Το ζητούμενο για τον Ιταλό προπονητή είναι στο λίγο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την πρώτη επίσημη υποχρέωση, να βρει την απαιτούμενη χημεία ώστε ο ΑΠΟΕΛ να ανταπεξέλθει στους στόχους του. Γιατί και ποιότητα υπάρχει και πληθώρα επιλογών. Το προσεχές και… άμεσο διάστημα σαφώς είναι και θεωρείται καθοριστικό. Γιατί, οι διπλές αναμετρήσεις στον 2ο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ είναι εκ των κρισιμότερων στη νέα σεζόν.

Πρόκειται για αγώνες ειδικών συνθηκών, οι οποίοι απαιτούν την ανάλογη μεταχείριση. Ο Πάολο Τραμετσάνι το γνωρίζει πολύ καλά, όπως και την πίεση των αποτελεσμάτων. Το σίγουρο είναι πως δεν μπορεί να κριθεί στα φιλικά ματς, μ’ ένα «φρέσκο» υλικό που δεν έχει την απαραίτητη χημεία ένεκα των πολλών προσθαφαιρέσεων. Αυτό που μετρά για τον Ιταλό τεχνικό είναι να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της διοίκησης, μια και αυτή είναι που καλείται να αξιολογήσει το έργο του και αυτή που θα πάρει τις αποφάσεις, αλλά και του σεβασμού από το σύνολο των παικτών με τους οποίους δουλεύει καθημερινά.

Διαβάστε επίσης: Aπέφυγε μεγαθήρια ο ΑΠΟΕΛ, οι πιθανοί αντίπαλοι στον γ’ προκριματικό

Ο Πάολο Τραμετσάνι έχει αποφασίσει να στηριχθεί στα πρόσωπα που εμπιστεύεται περισσότερο και υπολογίζει πως θα πάρει αυτό που ζητεί στον αγωνιστικό χώρο. Οπότε, θα κριθεί στην ώρα του…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ