aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο θρύλος ψάχνει το πρώτο βήμα, το αποφασιστικό!

ΑΠΟΕΛ: Ο θρύλος ψάχνει το πρώτο βήμα, το αποφασιστικό!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Δέκα σημαντικά και άκρως απαιτητικά βήματα απέμειναν έως το φινάλε του πρωταθλήματος και στον ΑΠΟΕΛ, θέλουν να πατήσουν ακόμη πιο δυναμικά στα πόδια τους, να βαδίσουν πιο σταθερά, φτάνοντας στην υλοποίηση του στόχου τους.

Απόψε στη Λάρνακα απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα, η ομάδα του Πάολο Τραμετσάνι καλείται να αποτυπώσει την ανωτερότητά της στον αγωνιστικό χώρο, να επιβάλει το ρυθμό της, μπαίνοντας με το δεξί στη δεύτερη φάση του μαραθωνίου. Αποκομίζοντας το μέγιστο της βαθμολογικής συγκομιδής στο «Αμμόχωστος», αυτομάτως θα ανανεώσει την παραμονή στην κορυφή και παραλλήλως, θα καρπωθεί τυχόν απώλειες των ομάδων που την ακολουθούν στη βαθμολογία.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Ανανέωσε με ποσοστό 68,2% ο Πάολο Τραμετσάνι

Το βασικό ζητούμενο για τον ΑΠΟΕΛ είναι να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, διώχνοντας σημαντικό «βαρίδι» από τα πόδια. Θα αποβάλει το άγχος και την όποια πίεση κουβαλά, δημιουργώντας τις ιδανικές προϋποθέσεις για να στεφθεί η πρώτη αποστολή στα πλέι οφ με επιτυχία. Η αλήθεια είναι πως αντιμετώπισε δυσκολίες στην έως τώρα διαδρομή συναντώντας πολυπρόσωπες αμυντικές γραμμές. Η Νέα Σαλαμίνα, προφανώς, θα παραταχθεί με αμυντικούς προσανατολισμούς, οπότε επιβάλλεται να κυκλοφορήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα την μπάλα και ασφαλώς, να μην αφήσει ανεκμετάλλευτες τις ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν.

Ο Πάολο Τραμετσάνι δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του ανεβασμένου κατά τα προηγούμενα παιχνίδια Λούκας Σόουζα, με τον Ιταλό προπονητή να τοποθετεί στη θέση του τον Σάββα Γκέντσογλου. Επίσης, εκτός έμεινε ο Μπόι Βάτερμαν που μπήκε στο γήπεδο, αλλά ακολουθεί πιο συντηρητικό πρόγραμμα.

Οπότε, τη θέση του κάτω από τα δοκάρια θα διατηρήσει ο Ραφέλ Ρόμο. Εάν επιλεγεί τριάδα στην άμυνα, τότε ένας εκ των Πραξιτέλη Βούρο, Νικόλα Ιωάννου, Γιώργο Μερκή και Καρλάο θα μείνει στον πάγκο. Από εκεί και πέρα, ο Νούνο Μοράις συγκεντρώνει καλές πιθανότητες επιστροφής στο αρχικό σχήμα σε παιχνίδι πρωταθλήματος (δίπλα από τον Σάββα Γκέντσογλου). Οι Μούσα Αλ-Τάαμαρι, Λέο Νατέλ και Ρομάν Μπέζιακ θεωρούνται οι επικρατέστεροι για τη γραμμή κρούσης. Επιλογές υπάρχουν για τον προπονητή εάν επιλέξει κάτι διαφορετικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ