aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο σύμμαχος και ο αντίπαλος για «ψαλίδι» 60% στους μισθούς

ΑΠΟΕΛ: Ο σύμμαχος και ο αντίπαλος για «ψαλίδι» 60% στους μισθούς

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο Πρόδρομος Πετρίδης σε συνέντευξή του στο Goal.com.cy. Ο διοικητικός ηγέτης του ΑΠΟΕΛ μίλησε για τις τεράστιες συνέπειες που φέρνει στην ομάδα του και γενικότερα στο ποδόσφαιρο η πανδημία του κορωνοϊού, έστειλε μήνυμα σε αυστηρό ύφος στον ΠΑΣΠ σχετικά με την μισθοδοσία των ποδοσφαιριστών στο διάστημα της αναστολής του πρωταθλήματος, ενώ κατέθεσε και τη θέση των γαλαζοκιτρίνων στο ενδεχόμενο ακύρωσης του πρωταθλήματος.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Πρόδρομου Πετρίδη

Ο Πρόδρομος Πετρίδης είπε ότι οι απώλειες του ΑΠΟΕΛ στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος θα φτάσουν το 1.500.000 ευρώ και χωρίς δεύτερη σκέψη τόνισε ότι ακόμα και στο ενδεχόμενο επανέναρξης του πρωταθλήματος επιβάλλεται «ψαλίδισμα» των μισθών.

«Αυτού που δεν θα του αρέσει να πάει στο σπίτι του. Αν και εφόσον επαναρχίσει το πρωτάθλημα και πάλι θα πρέπει να μειωθούν στο 60% τα συμβόλαια που είχαμε. Οι πλουσιοπάροχες απολαβές τέρμα πλέον. Και είναι και μία στιγμή που πρέπει να βάλουμε και εμείς τάξη στα οικονομικά μας», ήταν η σχετική αναφορά του διοικητικού ηγέτη του ΑΠΟΕΛ που δείχνει ξεκάθαρα τους σκοπούς των περσινών πρωταθλητών.

Αν το «ψαλίδισμα» του μπάτζετ επιβαλλόταν να γίνει στον Αρχάγγελο και προ κορωνοϊού εποχής, ώστε η ομάδα να μην παίζει τη βιωσιμότητά της κορώνα – γράμματα κάθε σεζόν, η απάντηση είναι «ναι», αν και αυτό πρόκειται γι’ άλλο θέμα που σηκώνει μπόλικη κουβέντα.

Πόσο εφικτό είναι για τον ΑΠΟΕΛ να μειώσει σε τόσο υψηλό ποσοστό το μισθολόγιο των παικτών του; Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο καθώς οι γαλαζοκίτρινοι ναι μεν διατηρούν (μακράν του δεύτερου) το πιο ψηλό pay roll, όμως έχουν ένα σύμμαχο σε αυτή τους την προσπάθεια. 10 ποδοσφαιριστές, δηλαδή πέραν των 33% του έμψυχου δυναμικού θα είναι ελεύθεροι στο τέλος της σεζόν, όποτε και αν αυτή ολοκληρωθεί. Πρόκειται για τους έξι δανεικούς (Μπέλετς, Άλεφ, Μάτιτς, Βιντιγκάλ, Πάβλοβιτς, Γέφτοβιτς) και τέσσερις (Αλωνεύτης, Μερκής, Μακρής, Βάτερμαν) των οποίων τα συμβόλαια λήγουν.

Οι πλείστοι από τους δανεικούς είναι από τους πιο καλά αμειβόμενους του ρόστερ. Ο ΑΠΟΕΛ, λοιπόν, έχει την ευκαιρία είτε να ξεφορτωθεί πολύ ψηλά συμβόλαια, είτε να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή όσων θα επιλέξει να διατηρήσει στο ρόστερ του.

Το αρνητικό της όλης υπόθεσης είναι πως στο υφιστάμενο έμψυχο δυναμικό υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεσμεύονται και για τη νέα σεζόν με ηγεμονικά συμβόλαια. Ο Πρόδρομος Πετρίδης δεν μπορούσε να γίνει πιο ξεκάθαρος στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Goal.com.cy. «Όποιου δεν του αρέσει να πάει σπίτι του». Το μήνυμα, λοιπόν, στάλθηκε. Η περίοδος των παχιών αγελάδων στον Αρχάγγελο τελείωσε…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ