aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο Αλωνεύτης, οι εμμονές και το συμβόλαιο που λήγει   

ΑΠΟΕΛ: Ο Αλωνεύτης, οι εμμονές και το συμβόλαιο που λήγει   

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Πολλοί ήταν αυτοί που «φώναζαν» στο ντέρμπι με την Ομόνοια για τις αλλαγές του Παόλο Τραμετσάνι, αφού ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, άφησε στον πάγκο τους «μπαρουτοκαπνισμένους» από ντέρμπι Εφραίμ και Αλωνεύτη και έβαλε μέσα τον «κουρασμένο» (ελέω υποχρεώσεων με την Εθνική) Αλ Τάαμαρι και τον («άγουρο» από ντέρμπι) Βιντιγκάλ και εν τέλει ο αγώνας έμεινε στην ισοπαλία (1-1).

Ο Τραμετσάνι μάλλον αναθεώρησε και στα δύο επόμενα παιχνίδια (κύπελλο με την ΕΝΠ στο ΓΣΠ και πρωτάθλημα με την ΑΕΛ στο Τσίρειο) έδωσε λεπτά συμμετοχής στον Αλωνεύτη κι αυτός τον δικαίωσε απόλυτα.

Ο λόγος; Ο Αλωνεύτης αγωνίσθηκε αλλαγή και στα δύο παιχνίδια και με τις κινήσεις του έδειξε «θηρίο» στο κλουβί και έτοιμος να δώσει ποιοτικά λεπτά στην ομάδα του.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Πρωταθλητής με τους φορ των 5 γκολ, Αλωνεύτης ο 15ος

Στον πρώτο χρονικά αγώνα με την ΕΝΠ στο ΓΣΠ, πέρασε στην θέση του Βιντιγκάλ (76’) και μέσα σε 14’ παρουσίας του έκανε άνω-κάτω τη δεξιά πλευρά της Ένωσης. Ήταν πηγή δημιουργίας φάσεων για την ομάδα του Πάολο Τραμετσάνι. Από τα πόδια του βγήκε η σέντρα στη φάση που κέρδισε το πέναλτι ο ΑΠΟΕΛ, από αυτόν και η εξαιρετική ασίστ στον Μπέζιακ που δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.

Διαβάστε επίσης: «Κινητή “βόμβα” o Eνσούε, αρπάχτηκε άσχημα με τον προπονητή»

Στον αγώνα με την ΑΕΛ, η ομάδα του δεν τον χρειάστηκε (προηγείτο ήδη 2-0 στο σκορ), ωστόσο ο Αλωνεύτης (πέρασε στον αγώνα στο 84’) βρήκε τρόπο να βάλει την… υπογραφή του. Συγκεκριμένα, στο 90΄ κατάφερε να χρισθεί σκόρερ, καθώς βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο, εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Μοράις και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (3-0).

«Κάλλιο αργά, παρά ποτέ» θα πεις κανείς…

Αν και διανύει το 37 έτος της ηλικίας του ο Αλωνεύτης αποδεικνύει κάθε φορά που του δίδεται η ευκαιρία ότι μπορεί να είναι καθοριστικός σε αγώνες του ΑΠΟΕΛ. Το Μάη ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του με τον ΑΠΟΕΛ και όσο ο βραχύσωμος εξτρέμ συνεχίζει να τρέχει σαν έφηβος η απόφαση για να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια θα είναι δυσκολότερη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ