aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο «άλλος» Άγιαξ του Άμστερνταμ

ΑΠΟΕΛ: Ο «άλλος» Άγιαξ του Άμστερνταμ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ήταν πραγματικά η (μεγάλη) ευκαιρία του ΑΠΟΕΛ να κάνει τη ζημιά στον Άγιαξ, στον πρώτο αγώνα που έγινε στο ΓΣΠ. Οι γαλαζοκίτρινοι έμειναν στο 0-0 με τους Ολλανδούς και πέρα από τα εύσημα (εντός και εκτός συνόρων) που απέσπασαν με την εμφάνισή τους πλήγωσαν και το «image» του «Αίαντα». Η ομάδα του Τεν Χακ δέχθηκε και συνεχίζει να δέχεται σκληρή και αυστηρή κριτική από την πλειονότητα των Μέσων της χώρας του, αλλά και γενικότερα από τον διεθνή Τύπο. Αυτό ήταν κάτι που δεν άρεσε σε κανένα στην ομάδα και πλέον περιμένουν τον επαναναληπτικό για να δώσουν «απαντήσεις». Ούτως ή άλλως βέβαια θα προσπαθήσουν αφενός να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και αφετέρου να κλείσουν θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Ο Σάβιτς, οι «φευγάτοι» και το δέλεαρ με Άγιαξ

Με πιο απλά λόγια, στο «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» ο ΑΠΟΕΛ θα βρει απέναντι του έναν διαφορετικό Άγιαξ, κάτι που λίγο πολύ όλοι περιμένουν στους πρωταθλητές. Το δηλώνουν άλλωστε πως «τα πράγματα θα είναι δύσκολα στην Ολλανδία». Ε, δεν είναι και λίγο πράγμα να αντιμετωπίζεις τον Άγιαξ στο σπίτι του, την ομάδα που έφτασε ένα βήμα πριν τον περσινό τελικό της διοργάνωσης, την ομάδα που κέρδισε τον θαυμασμό και το χειροκρότημα με τις περσινές εμφανίσεις της. Μπορεί η ομάδα να μην είναι η ίδια μετά την αποχώρηση των Ντε Λιχτ και Φρανκ Ντε Γιονγκ, που μετακόμισαν σε Γιουβέντους και Μπαρσελόνα αντίστοιχα, μπορεί να έδειξε «αδυναμίες», σε άμυνα και μεσαία γραμμή, εντούτοις δεν παύει να είναι ομάδα που ξεχειλίζει από ταλέντο, ποιότητα και φυσικά εξακολουθεί να είναι το φαβορί για την πρόκριση.

Διαβάστε επίσης: «Μπάτζετ €19.000.000 ο ΑΠΟΕΛ. Η Ομόνοια έδωσε μισθούς €250.000»

Όπως δήλωσε ο Ντολ, αλλά και οι παίκτες του, «αφήστε μας να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε», παράλληλα όμως θα πάνε καλά προετοιμασμένοι, ως προς το τι θα συναντήσουν στον αγώνα της Τετάρτης. Ο Άγιαξ εκτός από την πρόκριση θα προσπαθήσει να επαναβεβαιώσει τις μεγάλες δυνατότητες και την ποιότητά του.  Στον ΑΠΟΕΛ πάντως είναι μαθημένοι στα δύσκολα και από τη στιγμή που έχουν εξασφαλισμένη θέση σε ευρωπαϊκό όμιλο, είτε του Γιουρόπα Λιγκ είτε του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν έχουν τίποτα να χάσουν, παρά να προκαλέσουν ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές «σεισμικές» δονήσεις και να δουν το ταμείο τους να ξεχειλίζει με ένα ποσό λίγο πάνω – λίγο κάτω από τα 30.000.000 ευρώ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ