aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ/Ντε Βινσέντι: Τρία εκατοστάρικα

ΑΠΟΕΛ/Ντε Βινσέντι: Τρία εκατοστάρικα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Διαφορετικό ήταν το σκηνικό πριν από δύο καλοκαίρια, όταν δηλαδή ο Τoμάς ντε Βινσέντι εγκατέλειπε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συμφωνούσε με τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ για συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών. Ξέχωρα από το γεγονός πως όταν επέστρεφε στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» είχε… βρει την ομάδα σε διαφορετική οικονομική κατάσταση, στον προηγούμενο ποδοσφαιρικό σταθμό είχε πλουσιοπάροχες αποδοχές (Αλ Σαμπάμπ).

Ο Αργεντινός, λοιπόν, κατάφερε να εξασφαλίσει πολύ καλό συμβόλαιο στον ΑΠΟΕΛ, γεννώντας υψηλές προσδοκίες. Όπως γράψαμε προσφάτως, περίπου 400.000 ευρώ πιστώνει ετησίως στον τραπεζικό λογαριασμό του, κάτι που τον φέρνει στην κορυφή της πυραμίδας. Η προ εβδομάδων πρόταση της διοίκησης προέβλεπε μείωση μισθού κατά 30% ώστε να συνεχίσει. Δηλαδή, να λαμβάνει περίπου 280.000 ευρώ.

Εν τέλει, η συμφωνία «κλειδώνει» περίπου στα 3 εκατοστάρικα, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων επιδομάτων. Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ, όπως ανέφερε προσφάτως ο Πρόδρομος Πετρίδης, έλαβε σοβαρά υπόψη και το γεγονός πως ο «Ντέβι» συμφώνησε στον διακανονισμό των μισθών που είχε προτείνει και αφορούσε στη λήξασα αγωνιστική περίοδο. Η εν λόγω πρόταση προβλέπει καταβολή δεδουλευμένων έως τις 15 Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Δεύτερο δείγμα αρνητικό για τον Σάβιτς

Η διαφαινόμενη παραμονή του 31χρονου παίκτη αποτελεί ένα ρίσκο. Υπό την έννοια πως κατά τις δύο προηγούμενες σεζόν δεν σταθεροποίησε την απόδοσή του σε υψηλά επίπεδα, γι΄ αυτό και δεν μονιμοποιήθηκε στο αρχικό σχήμα. Ενδιάμεσα πέρασε από προβλήματα τραυματισμού, ενώ κάποιες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν προβληματίσει ιδιαιτέρως τη διοίκηση. Να μην ξεχνάμε ότι έπαψε, προ εβδομάδων, να αποτελεί έναν εκ των αρχηγών.

Από την άλλη, όμως, οι ιθύνοντες στην Εταιρεία ΑΠΟΕΛ γνώριζαν ότι δεν ήταν εύκολο να «σπάσουν» το υψηλό συμβόλαιο του Ντε Βινσέντι με τα σημερινά δεδομένα. Στην πορεία, βλέποντας και τον παίκτη να αλλάζει στάση όσον αφορά στις αποδοχές του, να εμφανίζεται μεταμελημένος για κάποιες ενέργειές του και να δίνει την υπόσχεση για απαντήσεις στο γήπεδο, κρίθηκε ότι μπορεί να συνεχίσει στην ομάδα. Ένας συγκεντρωμένος και ορεξάτος «Ντέβι», πάντως, αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τον κάθε προπονητή.

Διαβάστε επίσης: Η προεδρική παραδοχή για Βάτερμαν και η πιθανή ομοιότητα με Πάρντο

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ