aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: «No comment»! Γιατί;

ΑΠΟΕΛ: «No comment»! Γιατί;

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 18.00-19.00), ΤΗΛ. 22-744333

Έξι συμμετοχές στην αρχική ενδεκάδα τις τελευταίες δύο σεζόν; Μόνο; Ο Γιώργος Εφραίμ, ένας από τους καλύτερους τεχνικά καταρτισμένους ποδοσφαιριστές των τελευταίων δεκαετιών, δεν μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των προπονητών του; Σχεδόν αδιανόητο. Αν και στην περσινή χρονιά υπήρχε λόγος αφού ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς, φέτος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Θα έλεγε κάποιος με τόσους νεαρούς ξένους ακραίους που έχει φέρει, ο ΑΠΟΕΛ έχει μπει σε μια λογική να τους δίνονται οι ευκαιρίες για να αυξήσουν την αξία τους. Είτε είναι καλά είτε όχι, σχεδόν πάντα ο Πάολο Τραμετσάνι τούς παρέχει τις ευκαιρίες να πατάνε το χορτάρι.

Σε αντίθεση με τον Εφραίμ που φαίνεται να πληρώνει την τακτική του selling club που τελευταίως πλασάρεται πολύ. Κι όμως, όσες σχεδόν φορές αγωνίστηκε ήταν καταλυτική η παρουσία του. «Κλείδωσε» τη νίκη με την Ένωση, με δικές του ασίστ ισοφάρισε την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, στο πρώτο παιχνίδι κυπέλλου επίσης με την ΑΕΚ μπήκε αλλαγή στο 88’ και σκόραρε, ο Ισπανός ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, στις δηλώσεις του πριν το μεταξύ μας παιχνίδι ανέφερε πως πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τον Εφραίμ…

Διαβάστε επίσης: «Από πού πηγάζει πως δεν υπολογίζεται ο Εφραίμ;»

Όλα τούτα λοιπόν, αλλά οι επιδόσεις και αποδόσεις του Εφραίμ τα προηγούμενα χρόνια έρχονται να καταδείξουν πως ο Πάολο Τραμετσάνι δεν χειρίζεται τόσο καλά όσο πρέπει την περίπτωσή του. Και αν από τεχνικής απόψεως ο κάθε προπονητής δικαιούται να αξιοποιεί το έμψυχο δυναμικό του όπως ο ίδιος πιστεύει, προχθές στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του ημιτελικού με την Ένωση υπέπεσε σε ατόπημα λέγοντας πως δεν θέλει να σχολιάσει κάτι για τον Εφραίμ. «No comment», αυτό είπε χαρακτηριστικά όταν του τέθηκε σχετικό ερώτημα. Συγγνώμη αλλά με αυτή την απάντηση δεν κερδίζεις έναν ποδοσφαιριστή. Αντιθέτως τον χάνεις. Τον ακυρώνεις και με τα λίγα λεπτά στα πόδια του δεν μπορεί να πάρει ούτε ρυθμό. Δηλαδή, και να θέλει να βοηθήσει σε κάποια στιγμή στα τελευταία στάδια του πρωταθλήματος θα του είναι δύσκολο.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Σε έξι μήνες έμβασμα €250.000

Αλλά γιατί «No comment»; Γιατί μια τέτοια προσβολή σε αθλητή που όπως φανερώνει η πορεία του στον χρόνο δεν έχει δώσει ποτέ του δικαιώματα; Πόσο δύσκολο ήταν να έδινε μια παρόμοια απάντηση όπως εκείνη που έδωσε για τον Ντε Βινσέντι; Φρονώ πως ο Ιταλός τεχνικός στη συγκεκριμένη περίπτωση έκανε σοβαρό λάθος, αδίκησε έναν ποδοσφαιριστή που αποδεδειγμένα έδειξε πως δικαιούται περισσότερες ευκαιρίες και στο τέλος της ημέρας κινδυνεύει να χάσει και ο σύλλογος ένα περιουσιακό στοιχείο που λίγες ομάδες μπορούν να περηφανεύονται πως διαθέτουν.

Σε μια περίοδο που όλα τα «όπλα» πρέπει να είναι σε ευχρηστία, ο Πάολο Τραμετσάνι με την προχθεσινή προσβλητική ατάκα του κινδυνεύει να θέσει σε αχρηστία ένα από τα πιο αξιόπιστα επιθετικά στελέχη του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ