aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Να περάσουν οι επόμενοι… παρακαλώ

ΑΠΟΕΛ: Να περάσουν οι επόμενοι… παρακαλώ

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Ο βαθμός δυσκολίας της χθεσινής αναμέτρησης του ΑΠΟΕΛ στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ είχε να κάνει περισσότερο με το… άγνωστο (της δυναμικότητας) της Καϊσάρ. Όσο περνούσε ο χρόνος, όμως, έστω κι αν οι Καζάκοι κατάφεραν να προηγηθούν νωρίς, η διαφορά ποιότητας «φώναζε». Όσο κι αν στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα, μόνο… ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο θα μπορούσε να στερήσει την πρόκριση από τους γαλαζοκίτρινους. Έπαιξαν τους γηπεδούχους όπως η γάτα το ποντίκι κι ίσως, το τελικό 1-4 να τους αδικεί. Με μια μεστή εμφάνιση επιβλήθηκαν κατά κράτος και δεν θα ήταν παράξενο αν τελικό αποτέλεσμα περιλάμβανε διψήφιο αριθμό.

Η Καϊσάρ έχει έμβλημά της τον «λύκο», αλλά ο ΑΠΟΕΛ έκανε τους παίκτες της να μοιάζουν με… αρνάκια. Στο στάδιο «Καζιμουκάν Μουναϊτπάσοφ» τον ρόλο του περίφημου πρωταθλητή της ελληνορωμαϊκής πάλης που έγινε θρύλος όχι μόνο στο Καζακστάν, αλλά σε όλη Σοβιετική Ένωση και χάρη του έχουν γυριστεί δύο ταινίες, είχαν οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη. Γι’ αυτό και δεν ανησύχησαν, ιδιαίτερα όταν οι Καζάκοι προηγήθηκαν στο 6′ με τον Λομπιανίντζε, μετά από ασταθή απόκρουση του Μιγκέλ Σίλβα. Πάτησαν γκάζι και μαζί τους γηπεδούχους σε ένα σκηνικό που έμοιαζε με άγρια καταδίωξη.

Διαβάστε επίσης: Oι πιθανοί αντίπαλοι ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωσης στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ

Ο Ελλαδίτης τεχνικός παρέταξε την ίδια ενδεκάδα που είχε καλή εμφάνιση στην νικηφόρο αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΛ για το πρωτάθλημα και δούλεψε εξαιρετικά στον δημιουργικό τομέα. Αν υπάρχει ένα ψεγάδι είναι ότι οι πολλές ευκαιρίες και τελικές προσπάθειες δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ. Ούτε λίγο, ούτε πολύ οι γαλαζοκίτρινοι είχαν 24 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι 15 στο στόχο. Τέσσερις απ’ αυτές έστειλαν την μπάλα στο πλεκτό. Ο Ζαχίντ ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος κι είχε συμμετοχή στα τρία από τα τέσσερα τέρματα, ο Εμίλιο Ενσούε πιστώνεται δύο ασίστ, τα παρθενικά τους γκολ πέτυχαν οι Ανουάρ και Ατζίλι, ενώ ντεμπούτο έκανε και ο Νούχιου.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Επιστρέφει από το Καζακστάν με €780.000

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ