aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Με προβάδισμα στην αφετηρία!

ΑΠΟΕΛ: Με προβάδισμα στην αφετηρία!

Τα χαμόγελα όχι μόνο επέστρεψαν, αλλά από χθες βράδυ έγιναν διάπλατα. Ο ΑΠΟΕΛ, άφησε πίσω τον πρόσφατο αποκλεισμό στο κύπελλο και εκμεταλλευόμενος το αριθμό πλεονέκτημα από το 22ο λεπτό (αποβολή του Μάντζιεκ), πανηγύρισε την 4η νίκη στα 5 τελευταία παιχνίδια με το 3-0 επί της Νέας Σαλαμίνας.

Άφησε την αντίπαλο εκτός 6άδας, παίρνοντας αυτομάτως την… pole position ενόψει της έναρξης των πλέι οφ, έχοντας προβάδισμα 2 βαθμών από την ΑΕΚ. Κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια. Δηλαδή, τη σεζόν που κατέκτησε τον τελευταίο τίτλο πρωταθλήματος και πλέον, προετοιμάζεται για την πρεμιέρα στη 2η φάση με αντίπαλο την Ομόνοια! «Αρχίζουν τα πλέι οφ. Είναι η τελική ευθεία και θα κριθούν όλα. Πάντα το επόμενο παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό. Το βλέπουμε σαν τελικό», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Μιλόγεβιτς.

Για τη Νέα Σαλαμίνα, αναμφίβολα φάση-κλειδί ήταν η αποβολή του Μάντζιεκ (διπλή κίνηση στο πρόσωπο των Κοσταντίνοφ και Βιγιαφάνιες). Μπήκε που μπήκε νωθρά, έμεινε και με παίκτη λιγότερο, μοιραία περιορίστηκε σε δεύτερο ρόλο, αδυνατώντας να βάλει δύσκολα στον αντίπαλο. Έγιναν διορθωτικές κινήσεις στο ημίχρονο από τον Πουρσαϊτίδη, κάτι που έφερε την αντίδραση του συνόλου, ωστόσο χάθηκαν δύο σημαντικές ευκαιρίες που θα έφερναν την ισοφάριση, δίνοντας στο υπόλοιπο του ματς άλλη διάσταση (48΄Τσίκο, 52΄Μποτεάκ). Όταν δέχθηκε το δεύτερο τέρμα, υποτάχθηκε στον ΑΠΟΕΛ.

«Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, τους συνεργάτες μου, τον κόσμο, όλο το οικοδόμημα της Νέας Σαλαμίνας. Τώρα πρέπει να βρούμε τα κίνητρα του β’ γκρουπ. Θα υπάρξει μιζέρια, είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Πρέπει να παίρνουμε νίκες και να τελειώσουμε με τον καλύτερο τρόπο το πρωτάθλημα… Να πείσουμε αυτά τα παιδιά πως πρέπει να συνεχίσουν εξίσου καλά ούτως ώστε να αποφύγουμε τις κακές γλώσσες», είπε μεταξύ άλλων ο Πουρσαϊτίδης.

Η ομάδα του Μιλόγεβιτς ήταν σοβαρή και καλύτερη από τον αντίπαλό της, βρίσκοντας γκολ από τρεις διαφορετικούς παίκτες (Δώνης 35’, Κβιλιτάια 55’, Μακέντα 62’ ). Παρά το γεγονός πως έγιναν έξι αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα, ο ΑΠΟΕΛ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δικαίως, έφτασε στη 18η φετινή νίκη. Είχε ως κορυφαίο τον Δώνη, ο οποίος συνδύασε με γκολ την επιστροφή του στην ενεργό δράση μετά από έξι εβδομαδες και το αφιέρωσε στον άτυχο Γουίλερ (χάνει τη σεζόν). Συνδέθηκε με το αντίπαλο ο Κβιλιτάια μετά από 1 μήνα, την ίδια ώρα που «είδε» δίχτυα και ο έτερος στράικερ, Μακέντα. Ο ΑΠΟΕΛ, θα μπορούσε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Σκόραρε άλλα δύο γκολ (67΄Κβιλιτάια, 90’+2 Βιγιαφάνες) που σωστά δεν μέτρησαν.

«Κάναμε αρκετές αλλαγές, κάποιοι παίκτες προέρχονταν από αποχή. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή τους.  Είχαμε αρκετά καλά σημεία στον αγώνα.  Δεν παρατήσαμε ούτε ένα δευτερόλεπτο το παιχνίδι. Ήταν εύκολο για εμάς και δύσκολο για τη Σαλαμίνα με την αποβολή», είπε ο κόουτς του ΑΠΟΕΛ. «Ελπίζω στα πλέι οφ να μην έχουμε τραυματισμούς», πρόσθεσε. Χθες, ο Μιλόγεβιτς είδε τον Σούσιτς να προστίθεται στο ιατρικό δελτίο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ