aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Λουντεμό, ένας παίκτης που θέλει τον... χώρο του

ΑΠΟΕΛ: Λουντεμό, ένας παίκτης που θέλει τον… χώρο του

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Όσοι παρακολούθησαν έστω και σε ένα παιχνίδι αγωνιζόμενο τον Μάριους Λουντεμό με τη φανέλα της Ρόζενμποργκ, πριν δηλαδή ο Νορβηγός ανασταλτικός μέσος έρθει στην Κύπρο για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ, θα διαπίστωσαν πως πρόκειται για έναν ποιοτικό παίκτη που του αρέσει να κουβαλά τη μπάλα, να παίρνει τον ρόλο του οργανωτή που επιθυμεί και ο προπονητής της, ενώ δεν διστάζει να δοκιμάσει το πόδι του από μακρινή απόσταση, όταν βρει χώρο με καλά μάλιστα ποσοστά επιτυχίας.

Αυτά τα πολύ απλά έκανε ο 26χρονος άσος στο χθεσινό φιλικό παιχνίδι των «γαλαζοκιτρίνων» με αντίπαλο τον Ερμή στο ΓΣΠ (3-0) και κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις στο ντεμπούτο του, γιατί μέσα σε ένα 45λεπτο που αγωνίστηκε χρίστηκε και σκόρερ δύο φορές. Και μπορεί ο Μαρίνος Ουζουνίδης να είπε μετά το τέλος του φιλικού τεστ με χαμόγελο ότι «τον πήραμε για αμυντικό χαφ, όχι για σκόρερ», αλλά ξέρει πολύ καλά ο Εβρίτης τεχνικός ότι από τον Λουντεμό θα… πάρει γκολ ο ΑΠΟΕΛ. Εξάλλου, η οδηγίες προς τον παίκτη είναι «όταν βρίσκεις χώρο, να σουτάρεις».

Ο Νορβηγός κόφτης έδειξε, λοιπόν, με το «καλημέρα» ότι από πλευράς αγωνιστικής ετοιμότητας είναι πολύ μπροστά ακόμη και από τους νέους του συμπαίκτες, ενώ τα τέρματα που πέτυχε στο φιλικό με τον Ερμή θα τον βοηθήσουν να αποβάλει από πάνω του το όποιο άγχος ενδεχομένως να είχε και να προσαρμοστεί άμεσα στη νέα του ομάδα. Λογικό είναι ο Ουζουνίδης να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση για τον Λουντεμό και να δηλώνει πως «είναι ένας παίκτης έτοιμος. Έχει την εμπειρία και τα προσόντα που θέλουμε. Έπαιξε σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ. Θα μας δώσει και ηρεμία γιατί είναι εκπληκτικός με την μπάλα στα πόδια. Είμαι σίγουρος πως κάναμε μια πολύ καλή μετεγγραφή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ