aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: «Κλείδωσε» το πρώτο εκατομμύριο, τα έσοδα σε όλα τα σενάρια

ΑΠΟΕΛ: «Κλείδωσε» το πρώτο εκατομμύριο, τα έσοδα σε όλα τα σενάρια

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Οικονομική «ανάσα» δίνει στον ΑΠΟΕΛ η πρόκριση επί της Σουτιέσκα. Οι γαλαζοκίτρινοι ξεπέρασαν το εμπόδιο της πρωταθλήτριας Μαυροβουνίου με δύο νίκες (1-0 και 3-0) και σφράγισαν εισιτήριο συμμετοχής στον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η φετινή χρονιά κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική για τα οικονομικά των πρωταθλητών Κύπρου, αφού μέσω της ευρωπαϊκής πορείας η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ ευελπιστεί ότι θα έχει οικονομικό κέρδος και θα βγάλει τη χασούρα του περσινού πρόωρου αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο τραπεζικός λογαριασμός του ΑΠΟΕΛ άρχισε ήδη να «φουσκώνει». Οι γαλαζοκίτρινοι από τη συμμετοχή στον β’ προκριματικό γύρο θα πάρουν μπόνους 380.000 ευρώ από την ΟΥΕΦΑ, ενώ άλλες 480.000 θα καρπωθούν από τη συμμετοχή στον γ’ προκριματικό γύρο. Το χειρότερο σενάριο, του αποκλεισμού δηλαδή στον γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και του αποκλεισμού στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ (αν ο ΑΠΟΕΛ αποκλειστεί στον επόμενο γύρο θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Γιουρόπα), εξασφαλίζει στους γαλαζοκίτρινους το ποσό του 1.160.000 ευρώ, αφού η συμμετοχή στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ δίνει 300.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: «Παγωμάρα» με Τάαμαρι, έφυγε υποβασταζόμενος

Εάν η ομάδα του Πάολο Τραμετσάνι φτάσει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και αποκλειστεί θα συνεχίσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και θα «κλειδώσει» έσοδα 8.000.000 ευρώ (5.000.000 ευρώ η συμμετοχή στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, 2.920.000 ευρώ η συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και 380.000 ευρώ η συμμετοχή στον β΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ), χωρίς να υπολογίζεται το market pool και το πριμ της ΟΥΕΦΑ στις 48 ομάδες που θα συμμετάσχουν ανάλογα με την κατάταξη στην ειδική βαθμολογία των τελευταίων δέκα χρόνων.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Ο Πάβλοβιτς «χόρεψε» χασαποσέρβικο την Σουτιέσκα (videos)

Εάν επιτευχθεί ο τεράστιος στόχος της συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τότε θα «βρέξει» χρήμα για τον ΑΠΟΕΛ. Το μπόνους συμμετοχής στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είναι 15.250.000 ευρώ. Επιπλέον οι γαλαζοκίτρινοι θα καρπωθούν τα 380.000 ευρώ της συμμετοχής στον β’ προκριματικό, το market pool και το πριμ για τη βαθμολογία 10ετίας, το οποίο θα ξεπεράσει το 1.000.000 ευρώ, αφού η τελευταία στην κατάταξη θα πάρει 1.108.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: BINTEO: Πήρε την μπάλα σπίτι ο Πάβλοβιτς, ξέσπασμα Τραμετσάνι και αποθέωση

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ