aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛAΠΟΕΛ: Κέρδισε το «λαχείο» με €75.000

AΠΟΕΛ: Κέρδισε το «λαχείο» με €75.000

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

O Aντόνιο Γιάκολις ήταν ο MVP της αναμέτρησης του ΑΠΟΕΛ με την Νέα Σαλαμίνα για την 6η αγωνιστική της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος. Ο Κροάτης πέτυχε τα πρώτα του δύο τέρματα με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα και οδήγησε την ομάδα του Πάολο Τραμετσάνι στην άνετη επικράτηση με 4-0 επί της Νέας Σαλαμίνας.

Ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη για τον ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα μετά τις 12 Ιανουαρίου και έπειτα από πέντε ανεπιτυχείς προσπάθειες. Ο βραχύσωμος μπακ-χαφ βρήκε δίκτυα για πρώτη φορά μετά τις 11 Απριλίου 2018. Τελευταία φορά που σκόραρε ο Γιάκολις ήταν με τη φανέλα του Απόλλωνα στην εντός έδρας νίκη με 2-1 επί της Ανόρθωσης, ένα χρόνο και δύο μέρες προηγουμένως!

Ο ΑΠΟΕΛ «εκτόξευσε» τη διαφορά από την ομάδα της Λεμεσού στο +7 και έβαλε πίεση στους γαλάζιους που αντιμετωπίζουν την Κυριακή (14/4) την Ομόνοια με την… πλάτη στον τοίχο. Ο ΑΠΟΕΛ με δύο νίκες στις εναπομείνασες τέσσερις αγωνιστικές κατακτά και μαθηματικό το έβδομο διαδοχικό πρωτάθλημα, με την προϋπόθεση ότι η μία εξ αυτών θα είναι κόντρα στον Απόλλωνα.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Πρωταθλητής με δύο νίκες!

Την τελευταία μέρα της μετεγγραφικής περιόδου ο ΑΠΟΕΛ έριξε την μετεγγραφική «βόμβα» με την απόκτηση του Αντόνιο Γιάκολις. Ο Κροάτης έκανε «παπάδες» στο μεγαλύτερο διάστημα της παρουσίας του στον Απόλλωνα και αποχώρησε το καλοκαίρι του 2018 για οικονομικούς λόγους. Έξι μήνες αργότερα επέστρεψε στην Κύπρο για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ που βρήκε… λαχείο. Οι γαλαζοκίτρινοι πλήρωσαν μόλις 75.000 ευρώ (με κάποια μπόνους ατζέντηδων το κόστος ανέβηκε στις 100.000) για έναν ποδοσφαιριστή εγνωσμένης αξίας, σε πολύ καλή ποδοσφαιρικά ηλικία (27 ετών) και με ετήσιες απολαβές σύμφωνα με τους Ρουμάνους 150.000 ευρώ!

Διαβάστε επίσης: Nέα διπλή ατάκα του Πρόδρομου στο ΓΣΠ!

Ποσό που κυμαίνεται πιο κάτω από τον μέσο όρο των απολαβών που πληρώνει ο ΑΠΟΕΛ για ποδοσφαιριστές που αγωνίζεται στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Ο Γιάκολις αποτελεί τη λύση του Πάολο Τράμετσάνι στην αποχώρηση του Εμίλιο Ενσούε, δείχνει να προσαρμόζεται στον ρόλο του δεξιού μπακ-χαφ και να ανταποκρίνεται χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

Διαβάστε επίσης: Γιάκολις: «Ο προπονητής ξέρει…»

Επιπλέον, με τον Γιάκολις στο ρόστερ ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να νιώθει «ασφάλεια» στο ενδεχόμενο πώλησης του Τάαμαρι το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο Κροάτης μπορεί να καλύψει το κενό στη δεξιά πλευρά της επίθεσης και να εξελιχθεί σε καθοριστικό ποδοσφαιριστή αν ταυτόχρονα υπάρχει ο φορ που μπορεί να εκμεταλλευτεί την ικανότητά του στις σέντρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ