aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Κεφάλαιο δανεικοί, ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν (γκάλοπ)

ΑΠΟΕΛ: Κεφάλαιο δανεικοί, ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν (γκάλοπ)

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Οι Αλεφ ντος Σάντος, Ούρος Μάτιτς, Αντρίγια Πάβλοβιτς και Βιντ Μπέλετς ντύθηκαν στα χρώματα του ΑΠΟΕΛ με τη μορφή δανεισμού στη θερινή μετεγγραφική περίοδο. Με το ίδιο καθεστώς, τον Ιανουάριο πέρασαν το κατώφλι του προπονητικού κέντρου «Αρχάγγελος» οι Μίλαν Γέφτοβιτς, Μπγιορν Σιγκούρνταρσον.

Στο παζλ των δανεικών, ασφαλώς, υπήρχε τοποθετημένο από πέρσι άλλο ένα κομμάτι. Ο λόγος για τον Αντρέ Βιντιγκάλ. Επτά ποδοσφαιριστές βρίσκονται στο ρόστερ, λοιπόν, γνωρίζοντας πως όταν και όποτε ολοκληρωθεί η σεζόν κορωνοϊού επιτρέποντος επιστρέφουν στην ομάδα που ανήκουν τα δικαιώματά τους.

Το μόνο σίγουρο για τον ΑΠΟΕΛ είναι πως από την επτάδα των δανεικών, εάν εξαιρέσουμε τον τερματοφύλακα, Βιντ Μπέλετς, οι υπόλοιποι δεν προσέφεραν τα προσδοκώμενα. Ακόμη και αυτοί που έκαναν θετικότατη «εκκίνηση» εδώ και μήνες παραπαίουν. Για το πώς προδιαγράφεται το μέλλον τους στον ΑΠΟΕΛ, αυτό θα το μάθουμε τέλος της σεζόν και αφού περάσει η μπόρα με τον κορωνοϊό, αφού τέτοιες στιγμές που η ανθρωπότητα δίνει τη μεγάλη μάχη για να σπάσει την αλυσίδα εξάπλωσης με τον… αόρατο εχθρό που σκορπά το θάνατο τα αγωνιστικά δεδομένα και κυρίως τα μετεγγραφικά δεν απασχολούν τις ομάδες.

Διαβάστε επίσης: Α’ Κατηγορία: Μειώσεις μισθών ζητούν οι ομάδες, επιθυμία όλων για ποδόσφαιρο

Οι ρήτρες αγοράς

Για τον Αλεφ ντος Σάντος, η έγκυρη πορτογαλική εφημερίδα «Α Bola», έγραψε πως οι γαλαζοκίτρινοι πίστωσαν στο ταμείο της Μπράγκα 250.000 ευρώ για τον δανεισμό και θα καλύψουν ολόκληρο τον μισθό του για την επόμενη σεζόν που φτάνει τις 300.000 ευρώ. Στη συμφωνία υπάρχει ρήτρα αγοράς, αλλά το ποσό είναι εξωπραγματικό καθώς ανέρχεται στο 1.500.000 ευρώ.

Όσον αφορά στον Αντρίγια Πάβλοβιτς, πήγε στη Ραπίντ το περασμένο καλοκαίρι, με την ομάδα της Βιέννης να «σκάει» 1.300.000 ευρώ για να εξασφαλίσει τα δικαιώματά του από την Κοπεγχάγη. Άρχισε με… φόρα τη σεζόν, όμως από τα μέσα της σεζόν «εξαφανίστηκε» και μόνο με θαύμα θα βρίσκεται στον «Αρχάγγελο» τη νέα σεζόν, αφού διατηρεί και πολύ ψηλό συμβόλαιο.

Για τον Ούρος Μάτιτς οι γαλαζοκίτρινοι θα πρέπει να καταβάλουν στην Κοπεγχάγη 800.000 ευρώ, όπως είχε αποκαλύψει ο Δανός αθλητικογράφος, Μισιέλ Ντάβιτσεν. Η περίπτωση του Σέρβου φαντάζει εφικτή για τον ΑΠΟΕΛ (εάν το επιθυμήσουν οι γαλαζοκίτρινοι) αφού δεν αποκλείεται η ομάδα του Πιέρου Σωτηρίου να ρίξει κι άλλο τις απαιτήσεις της. ΑΠΟΕΛ και Κοπεγχάγη συνεργάστηκαν αρκετά τα τελευταία χρόνια σε θέματα μετεγγραφών, επομένως στην εξίσωση μπαίνει και η καλή σχέση ανάμεσα στους δύο συλλόγους.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: «Καμία πρόταση, ούτε καν πρόθεση. Υπάρχουν πιο σοβαρά θέματα»

Ο τέταρτος της παρέας των δανεικών είναι ο τερματοφύλακας Βιντ Μπέλετς. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Σαμπντόρια για τον δανεισμό του, είχε γράψει πως είναι υποχρεωτική η αγορά των δικαιωμάτων του 29χρονου. Κρατάμε, επίσης, τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριου Πετεβίνου, ο οποίος μετά το παιχνίδι με την Καραμπάχ για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ είχε δηλώσει ότι «ποντάρω τα λεφτά μου ότι ο Μπέλετς θα είναι στον “Αρχάγγελο” το επόμενο καλοκαίρι».

Ο Γέφτοβιτς με εξαίρεση το εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Έμεινε εκτός λίστας για τα παιχνίδια με τη Βασιλεία και μόνο εάν ανεβάσει θεαματικά την απόδοσή του εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν και επαναρχίσει το πρωταθλήματα θα ελπίζει σε παραμονή.

Ο Σιγκούρνταρσον αποχώρησε με άδεια άνευ απολαβών και δεν θα φορέσει ξανά τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Για την περίπτωση του Βιντιγκάλ δεν έχουν γίνει γνωστοί οι όροι της συμφωνίας με την Φορτούνα Σιτάρντ Ολλανδίας και κατά πόσο οι γαλαζοκίτρινοι έχουν δικαίωμα αγοράς του στο τέλος του δανεισμού.



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ