Α’ Κατηγορία: Μειώσεις μισθών ζητούν οι ομάδες, επιθυμία όλων για ποδόσφαιρο

tilediaskepsi pasp kop somateia

Το οικονομικό σκέλος των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού στο ποδόσφαιρο απασχόλησε την ΚΟΠ, αντιπροσωπεία των σωματείων, του ΠΑΣΠ και τον πρόεδρο του συνδέσμου προπονητών στην τηλεδιάσκεψη που έγινε την περασμένη Τρίτη. Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμφώνησαν να επανέλθουν σε νέα τηλεδιάσκεψη την ερχόμενη Παρασκευή (27/3) και θα καταθέσουν προτάσεις για διαχείριση της κατάστασης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει κοινή γραμμή των σωματείων, ώστε να γίνουν μειώσεις σε μισθούς ποδοσφαιριστών για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, κατά τους οποίους είναι δεδομένο ότι δεν θα υπάρχει αγωνιστική δράση. Μάλιστα, το μεγαλύτερο διάστημα θα το περάσουν σε καραντίνα στο σπίτι χωρίς καν να προπονούνται. Η επιθυμία των ομάδων εκφράστηκε στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη. Ναι μεν υπάρχουν συμβατικές υποχρεώσεις, όμως το όλο θέμα τίθεται προς συζήτηση και σε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ. Μπαρσελόνα, Παρί και Μπάγερν  προχωρούν σε μειώσεις μισθών στους ποδοσφαιριστές ή βάζουν πωλητήριο σε ορισμένους ώστε ν’ ανταπεξέλθουν οικονομικά στην μετά κορωνοϊού εποχή.

Την Τετάρτη υπήρχε προγραμματισμένη επικοινωνία μεταξύ της UEFA και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών FIFPRO, ενώ με δηλώσεις του τις προηγούμενες μέρες ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης τόνισε ότι όλοι επιβάλλεται να δουν το κοινό καλό του ποδοσφαίρου.

Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος και την τύχη του πρωταθλήματος, η ηγεσία της ΚΟΠ επανέλαβε ότι η γραμμή της ΟΥΕΦΑ είναι να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα. Επί της παρούσης κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε και αν η μπάλα θα στηθεί ξανά στη σέντρα, αφού τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη μάχη που δίνει η ανθρωπότητα με τον «αόρατο εχθρό» που θερίζει στο πέρασμά του.

Πριν τις αρχές Μαΐου δεν υπάρχει περίπτωση να επαναρχίσει η αγωνιστική δράση και πληροφορίες αναφέρουν ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα επανεξεταστούν τα δεδομένα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ