aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Κατάντησε εμμονή, ας έρθει... εξωγήινος!

ΑΠΟΕΛ: Κατάντησε εμμονή, ας έρθει… εξωγήινος!

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Τρεις μήνες και δύο ημέρες έχουν περάσει από την ημέρα που ο Τόμας Ντολ ανέλαβε τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας του ΑΠΟΕΛ. Εκ τότε οι γαλαζοκίτρινοι έδωσαν 14 παιχνίδια, εκ των οποίων τα εφτά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έξι στο πρωτάθλημα και ένα για το Σούπερ Καπ. Κέρδισαν τα εφτά, τέσσερις φορές αναδείχθηκαν ισόπαλοι και δέχθηκαν τρεις ήττες. Και οι τρεις αποτυχίες ήρθαν στην Ευρώπη, οι δύο από Άγιαξ (εκτός), Σεβίλλη (εκτός) και από την Ντούντελανζ εντός έδρας. Η μοναδική… εκτός προγράμματος ήταν από την ομάδα του Λουξεμβούργου. Στις εντός συνόρων υποχρεώσεις οι δύο ισοπαλίες ήταν στα ντέρμπι με ΑΕΚ (εντός) και Απόλλωνα (εκτός).

Στο διάστημα της παρουσίας του Τόμας Ντολ στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, οι πρωταθλητές Κύπρου «σφράγισαν» έσοδα κοντά στα 11.000.000 ευρώ με την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ το «σακούλι» γέμισε με άλλες 760.000 ευρώ από τη μέχρι τώρα συγκομιδή βαθμών στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ.

Ο Τόμας Ντολ δεν τα κάνει όλα τέλεια. «Πειραματίζεται», ίσως να αδικεί κάποιος ποδοσφαιριστές με τις επιλογές του στο αρχικό σχήμα ή και την ίδια την ομάδα με τις συνεχόμενες αλλαγές συστήματος. Μέχρι στιγμής, δεν έχει αξιοποιήσει σε θέμα απόδοσης της ομάδας (και όχι αποτελεσμάτων) το ισχυρό ρόστερ που έχει στα χέρια του. Ένα ρόστερ που υπενθυμίζουμε πως δεν έφτιαξε ο ίδιος. Δεν είναι επικοινωνιακός. Το αντίθετο, μάλιστα, τον λες και συγκρουσιακό με τους εκπροσώπους του Τύπου. Ούτε προσπαθεί να γίνει αρεστός στην εξέδρα, η οποία αρκετές φορές τον αποδοκιμάζει σε σημείο που στον αγώνα με την Καραμπάχ ήταν ενοχλητικό για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές.

Διαβάστε επίσης: AΠΟΕΛ: Οι φορ που δεν σκοράρουν και το ρεκόρ καριέρας

Όμως, ο Τόμας Ντολ έχει τον ΑΠΟΕΛ σε τροχιά πρόκρισης στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Τέταρτο στη βαθμολογία με 14 βαθμούς με τρία παιχνίδια λιγότερα από τις πλείστες ομάδες και μόλις τέσσερις βαθμούς πίσω από την κορυφή. Με απλά μαθηματικά αν κάνει το 3Χ3 πάει στο +5 από τη δεύτερη θέση. Διόλου άσχημα, αν αναλογιστεί κανείς πως από τα έξι παιχνίδια που έδωσε τα τρία ήταν ντέρμπι με ΑΕΛ, ΑΕΚ και Απόλλωνα.

Διαβάστε επίσης: Η… παλιοπαρέα του ΑΠΟΕΛ έσμιξε στα αποδυτήρια του Τσιρείου

Η απαξιωτική κριτική κάθε φορά που τελειώνει αγώνας του ΑΠΟΕΛ, νικήσει ή χάσει, ξεπερνά τα όρια της λογικής και καταντά εμμονή. Το πρόσημο, με βάση τα αποτελέσματα, για τον Τόμας Ντολ στους τρεις μήνες παρουσίας του στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ είναι θετικό, είτε αυτό αναγνωρίζεται από κάποιους, είτε όχι. Και σε μια ομάδα όπως ο ΑΠΟΕΛ που ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ σε μπάτζετ για να έχει επιτυχίες, τίτλους και επιστροφή εσόδων μέσω ευρωπαϊκών διακρίσεων το πρώτιστο μέλημα είναι η ουσία.

Ο ΑΠΟΕΛ έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο με τον Δώνη, όμως ήταν ιδιόρρυθμος.

Ο ΑΠΟΕΛ έκανε ρεκόρ συγκομιδής βαθμών και στο σκοράρισμα σε μία σεζόν με τον Κετσπάγια, όμως ήταν οξύθυμος.

Ο ΑΠΟΕΛ έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο με τον Κρίστιανσεν, κατέκτησε το πρωτάθλημα και έφτασε μέχρι τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, όμως είχε εμμονές.

Ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε τέσσερις φορές πέρυσι τον συνδιεκδικητή του τίτλου Απόλλωνα με τον Τραμετσάνι, ο οποίος παρέλαβε χάος και οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του τίτλου, όμως… έπαιζε 3-5-2.

Τελικά, ποιος κάνει; Μήπως να έρθει εξωγήινος;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ