aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ήρθε έτοιμος και… σκόρερ

ΑΠΟΕΛ: Ήρθε έτοιμος και… σκόρερ

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Όποιος και να ήταν στη θέση του το ίδιο θα έκανε… Οπόταν θεωρείται σίγουρο ότι προχθές βράδυ, στις διεθνείς κλήσεις του, ο Μάριους Λουντεμό θα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα δύο τέρματα που πέτυχε. Τι κι αν ήταν φιλικό; Η παρθενική του εμφάνιση συνοδεύτηκε με δύο τέρματα! Σε ψηλό επίπεδο, όχι μόνο δεν έχει ξαναγίνει, αλλά αποτελεί και την ισοφάριση του ρεκόρ σκοραρίσματός του σε μια ολόκληρη σεζόν. Προφανώς αυτό θα είχε κατά νου ο Μαρίνος Ουζουνίδης, όταν αναφέρθηκε χαριτολογώντας στον Νορβηγό, μετά την ολοκλήρωση του φιλικού κόντρα στον Ερμή: «Τον πήραμε για αμυντικό χαφ όχι για σκόρερ». Είναι αλήθεια ότι σκόρερ δεν τον λες αφού, σε επτά σεζόν στη μεγάλη κατηγορία της Νορβηγίας σκόραρε όλα κι όλα δέκα γκολ. Το μάξιμουμ σε μια σεζόν ήταν όσα πέτυχε προχθές (δύο), μία με τη Ρόζενμπουργκ (2018) και δύο με τη Λίλεστρομ (2014, 2016).

Ο 26χρονος μέσος έκλεψε την παράσταση το Σάββατο το βράδυ στο ΓΣΠ, αφού μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και σε διάστημα εννέα λεπτών πέτυχε δύο τέρματα σφραγίζοντας τη νίκη των γαλαζοκίτρινων με 3-0. Την πρώτη φορά (75’) με σουτ από απόσταση 30 περίπου μέτρων και τη δεύτερη (83’) με κοντινή προβολή. «Είναι ένας παίκτης που είναι έτοιμος. Έχει εμπειρία και τα προσόντα που θέλουμε. Έχει παίξει σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ. Θα μας δώσει και ηρεμία, γιατί είναι εκπληκτικός με την μπάλα στα πόδια. Είμαι σίγουρος πως κάναμε μια πολύ καλή μετεγγραφή», σχολίασε ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, ανεβάζοντας έτσι στα ύψη τις προσδοκίες των φίλων της ομάδας του για τον Νορβηγό μέσο.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Έδωσε… απαντήσεις ο Τάαμαρι

Κατά τα άλλα, το φιλικό με αντίπαλο τον Ερμή, περιλάμβανε έναν ιδιαίτερα ορεξάτο Μούσα Αλ Τάαμαρι, που σκόραρε από το σημείο του πέναλτι (71’) και πιτσιρικαρία από το ξεκίνημα. Σατσιάς, Γαβριήλ και Κούτσακος ήταν στην αρχική ενδεκάδα και άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις. «Αυτή τη στιγμή δεν περιμένουμε και πολλά πράγματα. Είναι η τρίτη βδομάδα και μας βγαίνει η κούραση. Αυτό που θέλαμε είναι να κάνουμε κάποια βασικά πράγματα, αλλά τα κάναμε αργά. Πρέπει να είμαστε πιο γρήγοροι. Είμαι ευχαριστημένος. Μην ξεχνάτε πως έχουμε και νέα παιδιά στην ομάδα. Δείχνουν ότι έχουν ποιότητα. Υπάρχουν νεαροί που θα μείνουν μαζί μας», είπε χαρακτηριστικά ο Ουζουνίδης που είδε τους παίκτες του να δυσκολεύονται να απειλήσουν την εστία των «φτεροπόδαρων», αλλά να γίνονται πιο αποτελεσματικοί στο τελευταίο εικοσάλεπτο, κυρίως λόγω Λουντεμό.

Οι γαλαζοκίτρινοι προσπάθησαν να κτίσουν αγωνιστικό πλάνο με υπομονή, αφού και τα νέα αποκτήματα πρέπει να συνηθίσουν τους συμπαίκτες τους και τις συνθήκες διεξαγωγής τέτοιων αγώνων. Στην αρχική ανδεκάδα αγωνίστηκαν ο Σίλβα κάτω από τα γκολπόστ και ο Σάντος στην άμυνα, ενώ στην επανάληψη πήραν χρόνο συμμετοχής πέρα από τον Λουντεμό, ο Τσιλιγγίρης και ο Αποστολάκης, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα δραστήριος.

Ο Ουζουνίδης χρησιμοποίησε τους ακόλουθους: Σίλβα (68΄ Τσιλιγγίρης), Μιχαΐλοβιτς (62΄Αποστολάκης), Σάντος (68΄ Πολυκάρπου), Μερκής (46΄ Λαφράνς), Ιωάννου (62΄ Γουίλερ) , Γένσεν (73΄ Καλογήρου), Σατσιάς (62΄ Σιέλης), Γαβριήλ (46′  Λουντέμο), Εφραίμ (55΄ Χάνι), Τάμαρι (73΄ Αρτεμίου), Κούτσακος (46΄ Κατσαντώνης).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ