aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται

ΑΠΟΕΛ: Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Στο σταυροδρόμι των πλέι οφ, λοιπόν, ο ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι βρίσκονται «στριμωγμένοι» στο -4 από την κορυφή και η αποστολή τους για το 8ο συνεχόμενο, μόνο εύκολη δεν είναι. Οι δυσκολίες εστιάζονται στο ότι η ομάδα του Ουζουνίδη έχει μπροστά της δυο ομάδες, ενώ στα «πλην» και τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση όλης της ομάδας. Γι’ αυτό και στον αυριανό πρώτο αγώνα της δεύτερης και πιο καθοριστικής φάσης του πρωταθλήματος ο ΑΠΟΕΛ καλείται να μπει στη μάχη των πλέι οφ με το δεξί. Γιατί όπως λέει και η λαϊκή μας ρήση: «Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται»!

Πόσο εύκολο είναι να το λες από το να το επιβεβαιώνεις στην πράξη; Κατ’ αρχήν στον Απόλλωνα σίγουρα θα κρατούν «μανιάτικο» την ήττα τους με 4-1 στο ΓΣΠ και θα προσπαθήσει να ανταποδώσει. Ύστερα, ίσως και το πιο σημαντικό, είναι τα ζόρια ή καλύτερα τα ερωτηματικά ως προς το τι εικόνα θα βγάλουν οι πρωταθλητές στον αγωνιστικό χώρο του Τσιρείου.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Το θέμα είναι το -4 είναι όμως και το +1

Αν ο ΑΠΟΕΛ πιάσει απόδοση ανάλογη με αυτήν του πρώτου ημιχρόνου με την Ομόνοια, τότε θ’ αυξήσει τις πιθανότητές του να φύγει με τη νίκη από το άντρο του αντιπάλου του, ανεξάρτητα αν κάποιοι θα υποστηρίξουν πως ακόμα και στο καλό τους διάστημα, οι γαλαζοκίτρινοι δεν βρήκαν δίχτυα. Το γκολ είναι και θέμα ημέρας, είναι και θέμα τύχης. Στο παιχνίδι με την Ομόνοια ο ΑΠΟΕΛ δημιούργησε καλές ευκαιρίες τις οποίες είτε σπατάλησε, είτε σταμάτησαν στον πολύ καλό Παντίλιμον.

Σε αντίθετη περίπτωση, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τον ΑΠΟΕΛ και στο ενδεχόμενο που φύγει με κάτω το κεφάλι από τη Λεμεσό, πέραν του ότι η απόσταση από την κορυφή ίσως μεγαλώσει, θα βρεθεί σε ακόμα πιο μειονεκτική θέση απ’ ό,τι είναι τώρα, αφού εκτός των άλλων θα πέσει στην 4η θέση. Ακόμα όμως κι αν δεν ανοίξει η ψαλίδα από την κορυφή, θα έχει χάσει μιαν ευκαιρία για να πλησιάσει την Ομόνοια και την Ανόρθωση. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως ο ΑΠΟΕΛ στην αυριανή δική του πρεμιέρα στα πλέι οφ θα παίζει με την πλάτη στον τοίχο, στον πρώτο από τους δέκα τελικούς –όπως λένε όλοι- στην προσπάθειά του να ανατρέψει το αρνητικό πρόσημο του -4 και να το κάνει θετικό υπέρ του!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ