aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η εξαετία δεν δείχνει… αυτοκτονία!

ΑΠΟΕΛ: Η εξαετία δεν δείχνει… αυτοκτονία!

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Άλλο ένα βήμα για την επίτευξη του ιστορικού επιτεύγματος της κατάκτησης του έβδομου διαδοχικού πρωταθλήματος έκανε ο ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν 3-0 της ΑΕΛ στο Τσίρειο, έκαναν το 4Χ3 στις φετινές επισκέψεις τους στη Λεμεσό και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Απόλλωνα στον αγώνα με την Σαλαμίνα άνοιξαν στους τέσσερις βαθμούς την «ψαλίδα» της διαφοράς από την δεύτερη θέση.

Πλέον, οι εξάκις σερί πρωταθλητές είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού υπενθυμίζουμε πως ευνοούνται και σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Απόλλωνα στο τέλος της χρονιάς, αφού επικράτησαν των γαλάζιων τρεις (!) φορές φέτος σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Από την στιγμή που υπάρχουν άλλοι 15 διαθέσιμοι βαθμοί στο «τραπέζι» στις εναπομείνασες πέντε αγωνιστικές τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο αν και ο ΑΠΟΕΛ, πέραν της βαθμολογικής διαφοράς παρουσιάζει και καλύτερο αγωνιστικό προφίλ από τον Απόλλωνα που δείχνει να έχει μείνει από δυνάμεις κάτι που μαρτυρούν οι τρεις ήττες και η μία ισοπαλία στα τελευταία τέσσερα ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Διαβάστε επίσης: Άνοιξε την «ψαλίδα» της διαφοράς ο ΑΠΟΕΛ. Η διαφορά στα δύο παιχνίδια!  

Το παρελθόν δείχνει ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν δείχνει τάσεις… αυτοκτονίας. Στην εξαετία κυριαρχίας τους οι γαλαζοκίτρινοι πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος ήταν στην κορυφή τις πέντε αγωνιστικές περιόδους, και στο τέλος έκοψαν πρώτοι το νήμα. Μόνο πέρυσι ήταν στην κορυφή ο Απόλλωνας με 73 βαθμούς, έναντι 71 του ΑΠΟΕΛ που κατάφερε την υστάτη να κερδίσει τον συνδιεκδικητή του τίτλου στο ΓΣΠ και να στεφθεί (ξανά) πρωταθλητής.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Πρωταθλητής με τους φορ των 5 γκολ, Αλωνεύτης ο 15ος

Αναλυτικά οι πρώτες δύο θέσεις της βαθμολογίας τις προηγούμενες έξι αγωνιστικές περιόδους, στις οποίες στέφθηκε πρωταθλητής ο ΑΠΟΕΛ

2017/18
Απόλλων 73
ΑΠΟΕΛ 71

2016/17
ΑΠΟΕΛ 71
Απόλλων 67

2015/16
ΑΠΟΕΛ 73
ΑΕΚ 71

2014/15
ΑΠΟΕΛ 54
Απόλλων 52

2013/14
ΑΠΟΕΛ 72
ΑΕΛ 72

2012/13
ΑΠΟΕΛ 66
Ανόρθωση 60

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ