aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η έμπνευση του Ντολ με τον Άλεφ που δεν απέδωσε

ΑΠΟΕΛ: Η έμπνευση του Ντολ με τον Άλεφ που δεν απέδωσε

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

«Έφθαναν στην πηγή, αλλά δεν έπιναν νερό», έτσι θα ένιωθαν οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ (0-0). Οι παίκτες του Τόμας Ντολ έκαναν τα πάντα σωστά στην αναμέτρηση με τους Λαρνακείς, ωστόσο δεν κατάφεραν να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ που θα τους έδινε το τρίποντο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή! Ο Τόμας Ντολ επέλεξε τριάδα στην άμυνα και έδωσε ελεύθερο ρόλο στους Βιντιγκάλ και Αλ Τάαμαρι, οι οποίοι προσπάθησαν στο πρώτο ημίχρονο με κυρίως ατομικές ενέργειες να απειλήσουν την εστία του Τόνιο. Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν καλοί τακτικά, κέρδισαν την ΑΕΚ στο δυνατό της σημείο (κατοχή της μπάλας), ωστόσο τους έλειπε δημιουργία στο τρίτο μισό του γηπέδου. Έφθαναν μέχρι την περιοχή του Ισπανού τερματοφύλακα, αλλά τους έλειπε το κάτι παραπάνω. Μία έξτρα πάσα, μία πρωτοβουλία ή περισσότερη φαντασία.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Λήφθηκε η απόφαση για Χατζηλούκα – Τα καθήκοντα στον Αρχάγγελο

Στην επανάληψη, ο Γερμανός τεχνικός προσπάθησε να δώσει περαιτέρω ώθηση στον άξονα της ομάδας του και γι’ αυτό τον λόγο έβαλε στον αγώνα τον Άλεφ δίνοντας του οδηγίες να παίξει πίσω από τους δύο επιθετικούς (Πάβλοβιτς, Χαλένιους). Η απουσία του Ντε Βινσέντι δεν έδινε άλλη επιλογή στον Τόμας Ντολ γι’ αυτό και προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τον Βραζιλιάνο άσο ως «δεκάρι», σε μία θέση που δεν μας έχει συνηθίσει να αγωνίζεται.

Διαβάστε επίσης: Πετεβίνος: «Σε όσους δεν καταλαμβαίνουν γρι από ποδόσφαιρο»

Αν κρίνουμε πάντως εκ του αποτελέσματος, η κίνηση του Ντολ να αγωνιστεί με τον Άλεφ ως επιτελικό μέσο δεν του βγήκε, καθώς οι γαλαζοκίτρινοι όσες φορές απείλησαν μετά την είσοδο του Βραζιλιάνου άσου στον αγώνα ήταν από στατικές φάσεις ή μακρινές ψηλές πάσες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ