aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Για να γίνει «θρύλος» και στη Σόφια

ΑΠΟΕΛ: Για να γίνει «θρύλος» και στη Σόφια

Η περιπέτεια του ΑΠΟΕΛ στη σεζόν 2022-23 αρχίζει απόψε (20:00, Cablenet 1) στο «Βασίλ Λέφσκι», όπου θα αντιμετωπίσει την Μπότεφ Πλόβντιβ για τον 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ. Η αφετηρία ενός ταξιδιού, που οι γαλαζοκίτρινοι έχουν κάθε λόγο να ελπίζουν πως θα είναι μακρύ και πως θα περάσει μέσα από τους ομίλους της διοργάνωσης. Για λόγους οικονομικούς, μα και για να ανακτήσουν την -όχι και τόσο- παλιά ευρωπαϊκή αίγλη τους.

Τα στοιχήματα, δεν λείπουν. Κατ’ αρχάς είναι πρεμιέρα αγωνιστικών υποχρεώσεων για τους ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή. Ως τέτοια, βάζει ερωτηματικά για την παρουσία τους όσον αφορά στην ομοιογένεια, την προσαρμοστικότητα των νέων και γενικά, το επίπεδο ετοιμότητας της λευκωσιάτικης ομάδας.

Έπειτα, είναι εκτός έδρας ματς με βουλγαρική αντίπαλο, που έδωσε ήδη δύο επίσημα ματς (ασχέτως του ότι μετρά ισάριθμες ήττες), άρα είναι πιο έτοιμη. Επομένως, ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να ανταπεξέλθει στις συνθήκες που θα συναντήσει.

Ζυγίζοντας τα δεδομένα που επικρατούν πριν από το ματς λοιπόν, πέραν της καλύτερης δυνατής εμφάνισης, αναφορικά με το αποτέλεσμα, ναι, η νίκη θα είναι ιδανική, αλλά και η ισοπαλία καλοδεχούμενη. Στη χειρότερη συμβιβάσιμη περίπτωση, ήττα με ανατρέψιμο σκορ, ώστε να υπάρχει ελπίδα στον επαναληπτικό του ΓΣΠ στις 28 Ιουλίου.

Στόχος του ΑΠΟΕΛ φυσικά είναι να επιστρέψει από τη Σόφια με πολύ καλύτερες αναμνήσεις, από ό,τι στις δύο προηγούμενες επισκέψεις του, όταν γνώρισε αποκλεισμούς από τις Λοκομοτίβ (1985-86) και Λέφσκι (1999-2000). Έκτοτε πολλά άλλαξαν και το… ισοζύγιο δυνάμεων ανάμεσα σε κυπριακούς και βουλγαρικούς συλλόγους διαφοροποιήθηκε κατά πολύ, με τους γαλαζοκίτρινους να αποτελούν βασικό λόγο βάσει των επιτυχιών τους την τελευταία δεκαπενταετία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ