aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Για να αποφύγει το καταστροφικό κόστος

ΑΠΟΕΛ: Για να αποφύγει το καταστροφικό κόστος

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ούτε ο πιο απαισιόδοξος φίλος του ΑΠΟΕΛ δεν θα περίμενε ότι στον επαναληπτικό αγώνα για τον 1ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ θα απαιτείτο ουσιαστικά η υπέρβαση ώστε να έρθει η πρόκριση. Από τη στιγμή που η ζημιά έγινε στο Κάουνας, τώρα η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ οφείλει να «τρέξει» και μάλιστα αποφασιστικά στο ΓΣΠ προκειμένου να προλάβει πριν το τρένο σφυρίξει τρεις φορές.

Με το «καλημέρα», οι πρωταθλητές μας βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο και ουσιαστικά παίζουν ρέστα (20:00, Cytavision1) για να παραμείνουν στις ράγες της διάκρισης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Αν παρεκκλίνουν από την πορεία τους, μπαίνουν στον δρόμο του 2ου προκριματικού στο Γιουρόπα Λιγκ. Απόψε, λοιπόν, θα κληθούν να μείνουν ζωντανοί στη χλιδάτη διοργάνωση, διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις στη Λιθουανία, ατενίζοντας τη συνέχεια με περισσότερη αισιοδοξία.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Για να γίνει… γαργάρα η «σφαλιάρα»

Η απόδοση στο πρώτο 90λεπτο απέναντι στη Σούντουβα ήταν σε αδρές γραμμές κακή, οπότε επανάληψη των λαθών ή, αν το προτιμάτε, εμφάνιση των ίδιων αγωνιστικών ανορθογραφιών θα έχει κόστος. Για να ακριβολογούμε, καταστροφικό κόστος αφού η ευρωπαϊκή πορεία είναι άρρηκτα συ  νδεδεμένη με την οικονομική βιωσιμότητα. Ένα μεγάλο κεφάλαιο, στο οποίο η διοίκηση δεν θέλει να σκέφτεται, προσπαθώντας τα τελευταία δύο 24ωρα να μεταδώσει θετική ενέργεια στους ποδοσφαιριστές.

Διαβάστε επίσης: To πήρε προσωπικά ο Πρόδρομος – Η κίνηση στην προπόνηση του ΑΠΟΕΛ

Η αλήθεια είναι πως η ήττα στη Λιθουανία έχει ανεβάσει κατά πολύ τον πήχη (1-3). Δεν θα είναι εύκολο το έργο του ΑΠΟΕΛ απέναντι σε ένα σύνολο που είναι σαφώς πιο έτοιμο και, ασφαλώς, θα αμυνθεί εκ νέου με πολλούς ποδοσφαιριστές. Ο Μπαλταζάρ όφειλε να προετοιμάσει καταλλήλως τους παίκτες, να επιλέξει το πιο ενδεδειγμένο αγωνιστικό πλάνο ώστε να έρθει η πρόκριση. Στόχος αδιαπραγμάτευτος. Οι γαλαζοκίτρινοι θέλουν να περάσουν στην επόμενη φάση και βεβαίως, με βάση τη δυναμικότητα της αντιπάλου μπορούν να το πράξουν!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ