aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Για να γίνει… γαργάρα η «σφαλιάρα»

ΑΠΟΕΛ: Για να γίνει… γαργάρα η «σφαλιάρα»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Για να μην εκτροχιαστεί νωρίς-νωρίς από τις ράγες του Τσάμπιονς Λιγκ, εξυπακούεται πως ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να τρέξ ει, να κυριαρχήσει και ασφαλώς να επιτεθεί ορθολογικά, γρήγορα, έχοντας αυτοπεποίθηση. Να μην έχει δηλαδή φλύαρη υπεροχή, κυκλοφορώντας άσκοπα την μπάλα. Αύριο βράδυ απέναντι στη Σούντουβα απαιτείται μέγιστη δυνατή συγκέντρωση, αποφασιστικότητα και πρωτίστως αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια. Σε διαφορετική περίπτωση ο… βήχας των (πιο έτοιμων) Λιθουανών δεν πρόκειται να κοπεί και θα πιστεύουν όλο και περισσότερο στην πρόκριση όσο η άμμος θα αδειάζει από την κλεψύδρα.

Ένα γκολ δεν αρκεί, χρειάζονται δύο οι γαλαζοκίτρινοι για να περάσουν στον 2ο προκριματικό γύρο (νοουμένου πως θα διατηρήσουν ανέπαφη την εστία), οπότε πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα επιτεθούν και τις επινοήσεις εντός κι εκτός περιοχής. Απέναντι σε ένα σύνολο που θα παραταχθεί με πολυπρόσωπη άμυνα ώστε να διαφυλάξει τη νίκη με 3-1 στη Λιθουανία, απαιτείται ο Μπρούνο Μπαλταζάρ να προετοιμάσει και να καθοδηγήσει σωστά τους παίκτες του, βρίσκοντας εν τέλει το μονοπάτι που οδηγεί στο αντίπαλο πλεκτό.

Ένα γρήγορο γκολ, θα δώσει ασφαλώς την απαιτούμενη ώθηση, αλλά ακόμη κι αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, οι (πιο έμπειροι) πρωταθλητές μας οφείλουν να έχουν υπομονή, επιμονή, πίστη και με τη συμπαράσταση του κόσμου, να πανηγυρίσουν άλλη μια ευρωπαϊκή ανατροπή στο ΓΣΠ.

Διαβάστε επίσης: To πήρε προσωπικά ο Πρόδρομος – Η κίνηση στην προπόνηση του ΑΠΟΕΛ

Για να γίνει… γαργάρα η «σφαλιάρα» στην πρεμιέρα της νέας σεζόν, οφείλει ο ΑΠΟΕΛ να αμυνθεί και να επιτεθεί ομαδικά, να έχει καλό ρυθμό, φανερώνοντας την ανωτερότητά του. Να εντοπίσει το αδύνατο σημείο της αντιπάλου και να επιτεθεί με μανία.

Η νίκη και η ήττα, βεβαίως, δεν είναι θέμα αποκλειστικά μιας γραμμής. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία σε όλες τις γραμμές της ομάδας, από την άμυνα ώς την επίθεση, για να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα.  Κάτι που προφανώς γνωρίζει ο Πορτογάλος προπονητής του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος με το «καλημέρα» βλέπει τους παίκτες να είναι υπό πίεση, μια θέση που προφανώς βρίσκεται κι αυτός.

Ως εκ τούτου, ο αυριανός επαναληπτικός αγώνας αποτελεί πρόκληση κι ένα γερό τεστ. Θα κρίνει πολλά όσον αφορά στη συνέχεια, οπότε επιβάλλονται πειστικές απαντήσεις από όλους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ