aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Επικίνδυνη… εξάρτηση!

ΑΠΟΕΛ: Επικίνδυνη… εξάρτηση!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Παρά την εμφανώς βελτιωμένη απόδοση του ΑΠΟΕΛ στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, εξακολουθεί να φαίνεται αρκετός λόγος για τη δυσκολία που εμφανίζει στο να περάσει κάθετες μπαλιές, ή να γίνει πιο ουσιαστικός, πιο ευφάνταστος και πιο δημιουργικός στα τελευταία μέτρα της επίθεσης.

«Πρέπει να έχουμε περισσότερη κατοχή, να είμαστε γενναίοι και πιο ουσιαστικοί στο ένας εναντίων ενός», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τόμας Ντολ μετά το τέλος του ματς στη Λεμεσό, βάζοντας παραλλήλως κάτι πάρα πολύ σημαντικό στην… εξίσωση: «Την Πέμπτη, πετύχαμε δύο γκολ από στατικές φάσεις». Και δεν το είπε τυχαία. Εννοούσε, ασφαλώς, το παιχνίδι με την Καραμπάχ κατά το οποίο δύο εκτελέσεις κόρνερ από τον Ούρος Μάτιτς, εξαργυρώθηκαν με ισάριθμα τέρματα.

Διαβάστε επίσης: Μερκής: Μόνος του και όλοι τους!

Ο Γερμανός προπονητής, πέραν από τις δικές του διαπιστώσεις, ενημερώνεται και για τους επί μέρους αριθμούς που απορρέουν από το αγωνιστικό σκέλος. Όπως είναι για παράδειγμα, ο τρόπος επίτευξης των τερμάτων. Κατά τον τελευταίο ενάμιση μήνα, λοιπόν, και πιο συγκεκριμένα από το εκτός έδρας παιχνίδι με το Παραλίμνι έως το πρόσφατο ντέρμπι με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο, δηλαδή διάστημα 49 ημερών, ο ΑΠΟΕΛ έδωσε 9 αγώνες (5-3-1), σκοράροντας 14 φορές.

Το αξιοσημείωτο στην όλη ιστορία είναι πως τα μισά τέρματα (7), επιτεύχθηκαν μετά από εκτέλεση στατικής φάσης. Συγκεκριμένα, 5 γκολ αποτέλεσαν «προϊόν» χτυπήματος φάουλ και 2 εκτέλεσης κόρνερ. Δεν περνά απαρατήρητο το εν λόγω στοιχείο, κάτι που δεικνύει τη δουλειά στις προπονήσεις και πρωτίστως, την ικανότητα συγκεκριμένων παικτών. Με πρώτο και καλύτερο τον Γιώργο Μερκή!

Πάμε πιο κάτω: Τρία μόλις γκολ πήρε η ομάδα του Τόμας Ντολ μετά από εκδήλωση οργανωμένης επίθεσης, «φτωχός» αριθμός με βάση το έμψυχο δυναμικό. Εάν προστεθούν τα 3 τέρματα που προήλθαν από τραγικά λάθη αντιπάλων (κατόπιν πίεσης) και το μόλις 1 από ατομική ενέργεια, τότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως επείγει η βελτίωση σε θέματα που άπτονται της τακτικής και κυρίως των αυτοματισμών. Δεν είναι το πιο υγιές να αντλείς τα μισά γκολ σε 9 ματς από στατικές φάσεις.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Η αδυναμία και οι αλλαγές του Ντολ

Είναι πασιφανές πως ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται να αναπτύξει πολύ περισσότερες ιδέες στο δεύτερο μισό του χώρου δράσης, τονώνοντας τη δημιουργία κυρίως πέριξ της… περιοχής των αντιπάλων. Και όχι να δείχνει μία… επικίνδυνη πλέον εξάρτηση στην εκτέλεση φάσεων για να στείλει την μπάλα στο πλεκτό. Προφανώς, υπάρχουν οι παίκτες που μπορούν να δώσουν μία επιπρόσθετη πνοή, φτάνει κι αυτοί να πάρουν μπρος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ