aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛAΠΟΕΛ: Ένας Καβενάγκι, ένας Πιέρος, ένας Ιγκόρ ντε Καμάργκο…

AΠΟΕΛ: Ένας Καβενάγκι, ένας Πιέρος, ένας Ιγκόρ ντε Καμάργκο…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Κατά την τρέχουσα σεζόν, χύθηκαν τόνοι από μελάνι όσον αφορά στην ποιότητα και πολύ περισσότερο στην εκτελεστική δεινότητα των επιθετικών ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ. Εκεί που ο… θόρυβος πήγαινε να κοπάσει, ξαναερχόταν στο προσκήνιο με την ίδια ένταση. Δεν μπορούσε, στην κουβέντα να μη γίνουν συγκρίσεις με προηγούμενες σεζόν.

Για παράδειγμα, μόνο στο πρωτάθλημα, ο Φερνάντο Καβενάγκι το 2016 πρόλαβε σε μισή αγωνιστική περίοδο να πετύχει 19 γκολ, ο Πιέρος Σωτηρίου το 2017 σκόραρε 21 φορές και πέρσι, ο Ιγκόρ ντε Καμάργκο παραβίασε την αντίπαλη εστία 15 φορές. Τρεις ποδοσφαιριστές που τράβηξαν δυναμικά το κουπί, αποτελώντας το «πολυβόλο» της ομάδας της Λευκωσίας.

Φέτος, απουσιάζει ένας τέτοιος δεινός «εκτελεστής» στη γραμμή κρούσης. Η κουβέντα άρχισε με την καθυστέρηση στην εξεύρεση του αντικαταστάτη του Ιγκόρ ντε Καμάργκο. Αποκτήθηκε εν τέλει ο Ρέζα Γκουτσανετζάντ, αδυνατώντας να κάνει τη διαφορά, μετακομίζοντας με τη μορφή δανεισμού στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας και δη στη Σίδνεϊ. Συν τοις άλλοις, το περασμένο καλοκαίρι αποχώρησε ο Μίκαελ Ποτέ και τον περασμένο Νοέμβριο τέθηκε νοκ-άουτ ο Γκιγιέρμε Ντελατόρε με σοβαρό τραυματισμό.  Ξέρετε πόσα γκολ «έδωσαν» οι εν λόγω τρεις παίκτες στο περσινό πρωτάθλημα; Συνολικά 31, μοιράζοντας παραλλήλως 10 ασίστ. Ο Ντε Καμάργκο, όπως προαναφέραμε, σκόραρε 15 φορές (5 ασίστ), ο Ποτέ 11 (2 ασίστ) και ο Ντελατόρε 5 (3 ασίστ) σε μισή σεζόν.

Κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, από τους παίκτες που αγωνίστηκαν στην κορυφή της επίθεσης, ο ΑΠΟΕΛ «πήρε» 20 τέρματα (8 ασίστ), με τους Μούσα Αλ Τάαμαρι και Λέο Νατέλ να σκοράρουν από 9 (4 ασίστ) και 8 φορές (3 ασίστ), αντιστοίχως. Ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν για να δώσουν λύσεις ως εξτρέμ και εν τέλει, από την έλευση του Πάολο Τραμετσάνι στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» και εντεύθεν μονιμοποιήθηκαν στη γραμμή κρούσης. Κάτι που προφανώς αντικατοπτρίζει πολλά, ανεξαρτήτως των αγωνιστικών προσανατολισμών του Ιταλού προπονητή.

Διαβάστε επίσης: «Επίθεση» λατρείας για μετεγγραφή του Τάαμαρι στη Ρόμα!

Ο Νόρμπερτ Μπάλογκ, ξεχασμένος στα τελευταία πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος, μόλις 1 φορά βρήκε το μονοπάτι προς το πλεχτό ενώ ο Ρομάν Μπέζιακ που ντύθηκε στα γαλαζοκίτρινα τη χειμερινή μετεγγραφική περίοδο σκόραρε μόλις 2 φορές. Και εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως ο ΑΠΟΕΛ θα αντιμετώπιζε τεράστιο πρόβλημα εάν ο ανασταλτικός μέσος Νούνο Μοράις δεν μετρούσε 12 τέρματα.

Διαβάστε επίσης: Συμφώνησε με Χάνι ο ΑΠΟΕΛ για πολυετές συμβόλαιο

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου, Ντομένικο Τέτι, ασφαλώς αξιολογεί το υπάρχον έμψυχο δυναμικό και σε συνεργασία με τον προπονητή και τη διοίκηση, θα προχωρήσει στις κινήσεις που κρίνει πως θα πρέπει να γίνουν τον ερχόμενο Ιούνιο. Και αυτές, δεν θα αφορούν μονάχα στη στελέχωση της επιθετικής γραμμής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ