aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Έκλεισε την… πονεμένη αριστερή ιστορία

ΑΠΟΕΛ: Έκλεισε την… πονεμένη αριστερή ιστορία

Με την απόκτηση των Τσάβι Κιντίγια και Βίτορ Μιρ η θέση του αριστερού μπακ είναι ικανοποιητικά στελεχωμένη

Ο ΑΠΟΕΛ στόχευσε και έκλεισε νωρίς-νωρίς μια πονεμένη ιστορία της λήξασας σεζόν. Με την απόκτηση των Τσάβι Κιντίγια και Βίτορ Μιρ η θέση του αριστερού μπακ είναι ικανοποιητικά στελεχωμένη. Τουλάχιστον στη θεωρεία, επειδή όλα και πάντα κρίνονται στο γήπεδο.

Το περσινό παράδειγμα πάντως ήταν προς αποφυγή, ασχέτως της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Για τον έναν ή τον άλλο λόγο, πάρθηκε τότε η απόφαση να πορευτούν οι γαλαζοκίτρινοι με τον 19χρονο Ζέφτε Βιτάλ. Ένας Βραζιλιάνος που θα αγωνιζόταν για πρώτη φορά σε επίπεδο Ανδρών.

Αν και το πέρασμα του από τα κυπριακά γήπεδα απέφερε τη μετεγγραφή του Ζέφτε στη Ρέιντζερς Γλασκώβης έναν χρόνο μετά, δεν σημαίνει πως ήταν όλα ονειρικά κατά τη διάρκειά του. Ο νεαρός φανέρωσε κυρίως επιθετικές αρετές και εντυπωσίασε στα αρχικά στάδια του πρωταθλήματος, εξ ου και τον Ιανουάριο ήχησε το τραγούδι των σκωτσέζικων… Σειρίνων.

Η μη πραγματοποίηση της μετεγγραφής του τον Χειμώνα, όμως, τον επηρέασε εμφανέστατα. Αποτέλεσμα ήταν να μεγαλώσουν τα αμυντικά κενά και έτσι, η λύση δινόταν πολλές φορές με τους δεξιούς μπακ. Πότε με τον Σούσιτς και άλλοτε με τον Τσεπάκ.

Πλέον όμως υπάρχουν δύο νέοι αριστεροί μπακ για να υπερασπιστούν την άμυνα του ΑΠΟΕΛ. Ο Νταβίδ Γκαγιέγο ευελπιστεί ότι αφενός ο Κιντίγια θα κάνει επανεκκίνηση στην καριέρα του και αφετέρου, ότι ο Μιρ θα δικαιώσει τις προσδοκίες της απόκτησής του. Συνδυασμός που αν επαληθευτεί θα προσφέρει στον Ισπανό προπονητή δύο αξιόπιστες λύσεις και ίσως ευχάριστο πονοκέφαλο για τη σύνθεση της ενδεκάδας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ