aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΠΟΕΛ: Εκεί που κράζουν… θαυμάζουν

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Από το κρύο στη ζέστη και από τη γιούχα στον ενθουσιασμό. Κάπως έτσι πάει τους ΑΠΟΕΛίστες κατά την τρέχουσα σεζόν η ομάδα τους. Δεν ξέρουν αν πρέπει να γελάσουν ή τέλος πάντων να ονειρευτούν. Αυτούς που έκραζαν προχθές προπονητή και παίκτες στο ημίχρονο, εν τέλει τους… θαύμασαν. Ορισμένοι θα ήθελαν να πετάξουν από τη χαρά τους μετά τη νίκη (με ανατροπή) επί της Καραμπάχ, από την άλλη όμως ξέρουν πως την Κυριακή το πρόγραμμα λέει Απόλλων και μπορεί να σκάσει καμιά… ανώμαλη προσγείωση.

Το καταλαβαίνω: Απρόβλεπτο το ποδόσφαιρο, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Από το τέλος του περασμένου Ιουλίου, οι ΑΠΟΕΛίστες τα έχουν δει όλα! Προ τριών μηνών, η ομάδα δεν βλεπόταν με την Καραμπάχ και μέσα σε μία εβδομάδα, πήγε με μαγκιά στον Αζερμπαϊτζάν και την πέταξε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ. Το άλλο; Ο ΑΠΟΕΛ έκανε ματσάρα με τον Άγιαξ. Τον στρίμωξε, αισθανόταν αδικημένος γιατί δεν κέρδισε στο ΓΣΠ και μετά, ήταν επιεικώς απαράδεκτος με την Ντουντελάνζ. Έπαιξε για ένα 20λεπτο καλό ποδόσφαιρο με τη Νέα Σαλαμίνα και τη σκόρπισε (εύκολα) με 3-0, έπαιξε για 90 λεπτά επιθετικό ποδόσφαιρο με την ΑΕΚ και δεν κέρδισε (0-0).

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: €760.000, έξτρα €1.000.000, επιστροφές παικτών και αλλαγές

Ο Τόμας Ντολ πρέπει να αλλάξει πρόσωπα; Να αλλάξει φιλοσοφία; Να τα αλλάξει εν τέλει όλα; Τι να κάνει ακριβώς ο Γερμανός; Είτε δούμε γενικά τον φετινό ΑΠΟΕΛ, είτε εστιάσουμε σε ένα ματς, το σίγουρο είναι ότι οφείλει να βελτιωθεί και να παρουσιαστεί πιο δυνατός και φυσικά περισσότερο αποτελεσματικός σε φάση άμυνας, αλλά και στην επίθεση.

Μπορεί να έχουν μια βάση όσοι υποστηρίζουν πως, παρόλο που δεν έπαιξε μπάλα βαδίζει προς τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, πήρε το Σούπερ Καπ, έχει πολύ καλή συγκομιδή βαθμών στο πρωτάθλημα, ωστόσο εάν δεν παρουσιάσει σημαντικά δείγματα αγωνιστικής ισορροπίας, η φράση θα είναι κλισέ: «μια από τα ίδια». Μέχρι στιγμής οι πρωτευουσιάνοι δεν έχασαν κάτι, δεν έπαθαν σοβαρή ζημιά. Το πρόσημο είναι θετικό. Εντόπισαν κάποια προβλήματα και αδυναμίες, οπότε καλούνται να τα λύσουν γιατί έπονται βαρυσήμαντα ματς.

Διαβάστε επίσης: Το γούρι του Γιοβάνοβιτς στο Μουσείο Ιστορίας του ΑΠΟΕΛ!

Το βασικό ζητούμενο, έχω την εντύπωση, είναι πως η προχθεσινή επιτυχία, όπως κι αν επιτεύχθηκε, προσφέρει ένα πιο αισιόδοξο μέλλον. Φτάνει να αξιοποιηθεί με το σωστό τρόπο. Να μη γεμίσει κανέναν με υπέρμετρο ενθουσιασμό, να μη δημιουργήσει παραισθήσεις πως ο ΑΠΟΕΛ είναι κάτι άλλο από αυτό που φαίνεται. Μην πιστέψει κανείς πως έγινε ομαδάρα, γιατί πολύ απλά δεν έγινε. Έχει πολλά περιθώρια για να αλλάξει ταχύτητα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ