aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Χρωστά €500.000 σε πρόστιμα

ΑΠΟΕΛ: Χρωστά €500.000 σε πρόστιμα

Εντάλματα που υπερβαίνουν συνολικά τα €2 εκατομμύρια εκκρεμούν κατά αθλητικών σωματείων, ενώ ιστορικό σωματείο της Λευκωσίας χρωστά πέραν του μισού εκατομμυρίου.

Την ίδια ώρα, τα ανεκτέλεστα εντάλματα της Αστυνομίας συνεχίζουν να συσσωρεύονται, με το κράτος να χάνει έσοδα, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας για το 2015. Μέχρι τον Μάρτιο του 2016, η συνολική αξία των ανεκτέλεστων ενταλμάτων υπερέβαινε τα €246 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 21.7 εκατομμύρια αφορούσαν τροχαίες παραβάσεις.

Συγκεκριμένα, η έκθεση κάνει αναφορά στην «περίπτωση γνωστού αθλητικού σωματείου της Λευκωσίας, εναντίον του οποίου εκκρεμούν εντάλματα προστίμου πέραν των €500.000», ενώ όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, πρόκειται για τον ΑΠΟΕΛ.

Προστίθεται ότι παρά το γεγονός ότι από το 2007 συστάθηκε σχέδιο αποπληρωμής οφειλών ποδοσφαιρικών σωματείων προς το κράτος, «εντούτοις οι όροι του αφενός δεν φαίνεται να τηρούνται πλήρως και αφετέρου δεν φαίνεται να συμπεριλαμβάνει τις οφειλές των σωματείων από εντάλματα προστίμου».

Στις συστάσεις του, ο Ελεγκτής προτείνει να τεθεί από την Αστυνομία το πρόβλημα της μη συμμόρφωσης των σωματείων ενώπιον του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο συμφώνησε το σχέδιο, για τη λήψη μέτρων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ