aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Χαλένιους και Πάβλοβιτς κάνουν ότι (σχεδόν) σε όλη τους την καριέρα

ΑΠΟΕΛ: Χαλένιους και Πάβλοβιτς κάνουν ότι (σχεδόν) σε όλη τους την καριέρα

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Η αδυναμία στο σκοράρισμα είναι μία από τις πιο σοβαρές παθογένειες του ΑΠΟΕΛ στη φετινή σεζόν. Στα τελευταία τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια που έδωσαν οι «γαλαζοκίτρινοι» έμειναν «άσφαιροι» με αποτέλεσμα να δεχθούν τρεις ήττες ήττες, να αναδειχθούν ισόπαλοι μία φορά, ενώ είδαν τ’ όνειρο για πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ να σβήνει με εφιαλτικό τρόπο.

Ο αγώνας στο «Στέλιος Κυριακίδης» στην ήττα με 2-0 από την Πάφος FC για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος ήταν μία μικρογραφία της φετινής εικόνας του ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το 57’ όταν ο Βαλακάρι έδωσε προβάδισμα στην παφιακή ομάδα από τα σημείο του πέναλτι.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε καταγράψει εφτά τελικές προσπάθειες, ενώ άλλες τόσες φορές βρέθηκε με καλές προϋποθέσεις γύρω από την εστία του Ρούντκο, αλλά δεν είχε τον τρόπο να γίνει απειλητικός. Μετά το 1-0 ήταν λες και έσβησε ο διακόπτης. Οι γαλαζοκίτρινοι ύψωσαν λευκή πετσέτα, γεγονός που ενόχλησε έντονα τόσο τον Ουζουνίδη, όσο και τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ.

Ο ΑΠΟΕΛ έβαλε βαθειά το χέρι στην τσέπη για να ενισχύσει την γραμμή κρούσης του το περασμένο Καλοκαίρι με την απόκτηση των Χαλένιους και Πάβλοβιτς. Για τον Σουηδό πλήρωσε στην Σούντσβαλ περίπου 300.000 ευρώ, ενώ ο Σέρβος φορ είναι από τους πιο καλά αμειβόμενους- αν όχι ο πιο ακριβοπληρωμένους- στην Κύπρο.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Περί αδιαφορίας, ψυχολογίας ή αδυναμίας ο λόγος;

Ο πρώτος πέτυχε έξι τέρματα στο πρωτάθλημα και ο δεύτερος πέντε. Συγκομιδή που σαφώς δεν αφήνει κανέναν ικανοποιημένο στον «Αρχάγγελο», γι’ αυτό άλλωστε ο ΑΠΟΕΛ κινήθηκε για την απόκτηση του Μπγιορν Σιγκούρνταρσον τον Ιανουάριο. Ο Ισλανδός περιορίστηκε μόνο σε μερικά λεπτά συμμετοχής, ήταν στο ιατρικό δελτίο, ενώ σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση έμεινε εκτός αποστολής από τον αγώνα στην Πάφο λόγω επιλογής της τεχνικής ηγεσίας.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Η μεγαλύτερη διαφορά των τελευταίων οκτώ χρόνων και η… πρόκληση

Πάμε, όμως, ξανά στους Πάβλοβιτς και Χαλένιους. Το παρελθόν τους δείχνει ότι ουδέποτε δεν ήταν «μηχανές» του γκολ. Ο Σέρβος μόλις μία φορά στην καριέρα του, τη σεζόν 2015/16 στην Τσουκαρίσκι, είχε πετύχει πέραν των οκτώ τερμάτων σε μία αγωνιστική περίοδο, ενώ ο Χαλένιους με εξαίρεση το 2010 (18 γκολ στην Χάμαρμπι) και το 2018 (18 γκολ στην Σούντσβαλ) δεν είχε σκοράρει ποτέ πέραν των έξι τερμάτων σε μία σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ