aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ-Απόλλων: Το έχει ανάγκη ο νικητής

ΑΠΟΕΛ-Απόλλων: Το έχει ανάγκη ο νικητής

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected])

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 17.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744744

Το πιο σημαντικό του κυριακάτικου αγώνος ΑΠΟΕΛ-Απόλλων, που θα φωτογραφίσει κατά πάσα πιθανότητα τον πρωταθλητή, είναι ο ηττημένος να δώσει τα συγχαρητήρια του στο νικητή. Μόνο έτσι θα εξέλθει το ποδόσφαιρό μας από τον τελματωμένο βάλτο που έχει περιπέσει τα τελευταία χρόνια. Το περιβάλλει ζοφερό σκηνικό και έχει ανάγκη την αναγνώριση του ως βασιλιά των σπορ. Ίσως αυτή την ανάγκη να μην τη χρειάζονται σε άλλες χώρες, ή διοργανώσεις, αλλά στην Κύπρο θα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο οι πρωταγωνιστές να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο δίνοντας συγχαρητήρια ο ένας στον άλλο.

Διαβάστε επίσης: Με δεύτερη τεσσάρα στον τελικό ο Απόλλωνας!

Έχει ανάγκη ο νικητής, αν υπάρξει, να βιώσει από τον ηττημένο την αναγνώριση. Έχει ανάγκη και ο ηττημένος να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο γνωρίζοντας πως ο αντίπαλός του έπαιξε καλύτερα, ότι από τη δική του πλευρά έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά δεν ήταν στη μέρα του, ή έστω ήταν άτυχος. Ούτε διαιτησίες, ούτε ανοησίες, ούτε παρατράγουδα.

Μόνο έτσι θα βγει κερδισμένος και ο ηττημένος. Όλοι οι χαμένοι. Όλοι όσοι δεν μπόρεσαν να πετύχουν τους στόχους τους. Με αυτό τον συλλογισμό θα υπάρχει η επόμενη ημέρα για να μπορέσουν να δοκιμάσουν με αξιώσεις την επόμενη σεζόν. Αν παρ’ ελπίδα δεν ισχύσει αυτή, η επόμενη ημέρα, η λίγο περισσότερο φωτεινή, το γκρίζο θα μειώσει την απόστασή του από το μαύρο. Και ναι, ίσως με το μοτίβο που ακολουθούμε, κάθε επόμενη μέρα να φθίνει και ο εκάστοτε νικητής. Είναι υποχρεωμένοι οι πρωταγωνιστές να δώσουν στο φίλαθλο κόσμο αυτό που αναζητεί εδώ και χρόνια. Τη χαρά του αγώνα, την αγωνία του ντέρμπι, τη αγνή λύπη της ήττας και την άδολη ευτυχία της νίκης.

Διαβάστε επίσης: Πετεβίνος: «Με τις κάρτες διαρκείας φτάσαμε τις 13.500»

Η καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Απόλλων και η βαθμολογική του διαφορά εξισώνεται με τη δύναμη της έδρας του ΑΠΟΕΛ. Αυτό σημαίνει πως το ντέρμπι ξεκινά από την ίδια αφετηρία. Απλώς οι γηπεδούχοι μειονεκτούν στην ισοπαλία. Θα έχουν τον κόσμο δίπλα τους, αλλά πολλές φορές δεν αρκεί. Από την άλλη συγκεντρώνει καλές πιθανότητες για ένα καλό παιχνίδι.

Ο λόγος είναι επειδή οι γαλαζοκίτρινοι θα υποχρεωθούν να παίξουν επιθετικά απέναντι σε μια ομάδα που της αρέσει επίσης να παίζει στην κόντρα. Υπάρχουν δηλαδή τα εφόδια να παρακολουθήσουμε ένα γρήγορο παιχνίδι, που συνήθως λείπουν στο κυπριακό πρωτάθλημα. Ας ελπίσουμε το ποδόσφαιρο να διαφημιστεί όπως πρέπει και όχι όπως θα ήθελε η κάθε πλευρά. Χωρίς σκόπιμες καθυστερήσεις και κυρίως με σεβασμό στον αντίπαλο, χωρίς βουτιές μέσα στην περιοχή ή εκτός αυτής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ