aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ-Απόλλων 2-1: Εφραίμ και Ζαχίντ κερνούσαν κι έπιναν! (vid)

ΑΠΟΕΛ-Απόλλων 2-1: Εφραίμ και Ζαχίντ κερνούσαν κι έπιναν! (vid)

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το ήθελε πιο πολύ από τον Απόλλωνα και πήρε την πρόκριση στους «8» του κυπέλλου ο ΑΠΟΕΛ. Νίκησε 2-1 στο ΓΣΠ, με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Εφραίμ και Γκάγιας Ζαχίντ. Ο Κύπριος σκόραρε στο πρώτο και ο Νορβηγός το δημιούργησε, ενώ στο δεύτερο άλλαξαν ρόλους.

Ό,τι και αν λεγόταν επισήμως πριν από το ματς από πλευράς Απόλλων, ότι δηλαδή ήθελαν την πρόκριση όσο και ο ΑΠΟΕΛ, το άκουσμα των συνθέσεων απέδειξε το αντίθετο. Διότι οι επιλογές του Γιάννη Πετράκη εμπεριείχαν ρίσκο.

Την ώρα που ο Σάββας Πουρσαϊτίδης έκανε μόνο μία αναγκαστική αλλαγή σε σχέση με τη νίκη επί της Πάφος FC, τον Εντονγκαλά αντί του τραυματία Κλωναρίδη, ο Ελλαδίτης άλλαξε τέσσερις παίκτες σε σχέση με το τρίποντο απέναντι στον Ολυμπιακό.

Και τι αλλαγές! Άφησε εκτός ενδεκάδας τους πιο παραγωγικούς επιθετικούς του, Γιάννη Πίττα και Νικολά Ντιγκινί, τον καλύτερο δημιουργό του, Ζοάο Πέδρο, και τον πιο σταθερό αμυντικό του, Έκτορ Γιούστε. Οι τρεις πλην του Πορτογάλου δεξιού μπακ, πέρασαν στο δεύτερο ημίχρονο σταδιακά και κυρίως οι δύο πρώτοι συνέβαλαν στη βελτίωση της ομάδας τους, ωστόσο τελικά ήρθε ο αποκλεισμός.

Το ματς

Πρώτη επίσκεψη του ΑΠΟΕΛ στην αντίπαλη περιοχή και γκολ στο 8’ με απευθείας σουτ του Εφραίμ, μετά από μακρινή μπαλιά ακριβείας του Ζαχίντ. Το προβάδισμα στο σκορ βοήθησε τους γαλαζοκίτρινους να ελέγξουν το παιχνίδι και να καραδοκούν για δεύτερο τέρμα.

Οι κυανόλευκοι, από την πλευρά τους, προσπάθησαν να αντιδράσουν, εντούτοις δεν μπορούσαν να μπουν με αξιώσεις στην περιοχή του Ουζόχο. Αξιοσημείωτο, η κορυφαία επίθεση του πρωταθλήματος δεν κατέγραψε αξιοσημείωτη φάση σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο.

Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι κυνήγησαν και δεύτερο τέρμα κυρίως στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου 45λέπτου. Διάστημα στο οποίο έφεραν σε δύσκολη θέση τους γηπεδούχους με αρκετές προϋποθέσεις, που έφεραν κόρνερ και δημιουργούσαν μίνι πολιορκίες στην περιοχή του Δημητρίου.

Σε δύο περιπτώσεις μάλιστα άγγιξαν το νέο τέρμα, πρώτα όταν ο Ρομπέρζ πρόλαβε με τάκλιν να κλέψει την μπουκιά από το στόμα του Σαχάρ (33’) και έπειτα όταν ο Κύπριος τερματοφύλακας είπε «όχι» σε κοντινό, πλάγιο σουτ του Ζαχίντ (45’).

Άλλη ομάδα πήγε στα αποδυτήρια, όμως, για τον Απόλλωνα και άλλη βγήκε! Σύμφωνοι, η ισοφάριση στο 48’ ήρθε μετά από λάθος πάσα του Ουζόχο και αυτογκόλ του Σιέλη έπειτα από «σπόντα» στο δοκάρι, ωστόσο η είσοδος του Πίττα και λίγο αργότερα του Ντιγκινι, βοήθησαν ώστε να παρουσιαστούν καλύτεροι οι κυανόλευκοι.

Κυριάρχησαν για περίπου ένα 20λεπτο, διάστημα στο οποίο οι γαλαζοκίτρινοι είχαν παθητικό ρόλο, αλλά αμύνονταν οργανωμένα και σθεναρά. Μετά το 70 άρχισαν όμως να ανεβαίνουν και να ψάχνουν με αντεπιθέσεις το δεύτερο γκολ. Τελικά, στο 78’ δικαιώθηκαν έπειτα από εξαιρετική ενέργεια και πλάγιο σουτ του Ζαχίντ, ο οποίος πήρε την πάσα από τον Εφραίμ. Προβάδισμα που ο ΑΠΟΕΛ κράτησε έως το τέλος.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Oυζόχο, Ενσούε, Ζορζ, Σιέλης, Γουίλερ, Λουντεμό, Σατσιάς (67′ Ντε Βισνέντι), Ζαχίντ, Εφραίμ (88′ Μερκής), Εντογκαλά (90’+3 Νούχιου), Σαχάρ (88′ Γαβριήλ).

Απόλλων (Γιάννης Πετράκης): Δημητρίου, Κατελάρης (82′ Γιούστε), Κυριάκου, Ρομπέρζ, Βασιλείου (82′ Ψύχας), Ντένιτς, Μάρκοβιτς, Γκακπέ (46′ Πίττας), Γιαννιώτας (52′ Πίττας), Ματέι, Μπένσοπ.

Σκόρερ: Εφραίμ 8′, Ζαχίντ 78′ / Σιέλης 48′ (αυτ.)

Κίτρινες: Σατσιάς, Ζαχίντ / Κυριάκου, Ρομπέρζ

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Γ.Σ.Π

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος

Α’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος

Β’ Βοηθός: Μαρίνου Μιχάλης

4ος: Αναστάση Αναστάσης

VAR: Δημητρίου Βασίλης

AVAR: Εγγλέζου Νίκος

Παρατηρητής Διαιτησίας: Γερασίμου Παναγιώτης

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ