aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Απόδραση αλά… ιταλικά

ΑΠΟΕΛ: Απόδραση αλά… ιταλικά

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η δουλειά του ΑΠΟΕΛ έγινε! Στο Γκράντσκι της πόλης Νίκσιτς του Μαυροβουνίου πήρε ψες το ζητούμενο, νίκη δηλαδή με μηδέν παθητικό (1-0) απέναντι στη Σουτιέσκα. Έτσι, επιστρέφει στην Κύπρο με την ετικέτα του φαβορί ακόμη πιο εδραιωμένη ενόψει της ρεβάνς, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη στο ΓΣΠ. Και μένει να τελειώσει ό,τι άρχισε, παίρνοντας την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα τον περιμένει μία εκ των Καραμπάχ και Ντάνταλκ (αγωνίζονται απόψε στην έδρα της δεύτερης).

Στο πρώτο παιχνίδι του για τη σεζόν 2019-20, ο πρωταθλητής Κύπρου πήρε τη νίκη χωρίς φαντεζί ποδόσφαιρο και σίγουρα δεν γοήτευσε με την απόδοσή του. Δεν ήταν όμως αυτός ο πρώτιστος στόχος του Πάολο Τραμετσάνι, μα να αποδράσει η ομάδα του… αλά ιταλικά. Να πάρει πρωτίστως το ποθητό αποτέλεσμα, απέναντι σε αντίπαλο πιο έτοιμη, μπροστά στο κοινό της, που είχε ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση λόγω της πρόκρισης επί της Σλόβαν.

Διαβάστε επίσης: Τραμετσάνι: «Ένιωθα πως μπορούσε να συμβεί οτιδήποτε…»

Η γηπεδούχος κατάφερε με το πάθος της και το καλό διάβασμα του προπονητή της, Νικόλα Ρακόγιεβιτς, να προκαλέσει εκνευρισμό σε κάποιες περιπτώσεις στους ποδοσφαιριστές των πρωταθλητών μας κατά το πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές του Τραμετσάνι ήταν σοβαροί, επίσης διαβασμένοι και δεν παρασύρθηκαν.

Με πρωταγωνιστές πότε τον Ντε Βινσέντι (όταν η αντίπαλος ήταν οργανωμένη) και πότε τον Αλ Τάαμαρι (όταν οι συνθήκες ευνοούσαν αντεπίθεση), προσπαθούσαν να φτάσουν στο πρώτο γκολ της σεζόν. Καθόλου τυχαίο ότι οι σημαντικότερες στιγμές προήλθαν από δικές τους προσπάθειες. Ο Ιορδανός δημιούργησε προϋποθέσεις που στο τσακ δεν έγιναν ευκαιρίες, απείλησε στο 6’ και κέρδισε το πέναλτι στο 40’ (ανατράπηκε από τον Σόφρανατς). Με τη σειρά του ο Αργεντινός εκτέλεσε εύστοχα δύο λεπτά αργότερα από τα έντεκα βήματα, ενώ προηγουμένως υποχρέωσε τον Γκιλντζέν σε δύσκολη απόκρουση (35’) και έχασε ευκαιρία με κεφαλιά (22’). Στο πρώτο ημίχρονο οι Μαυροβούνιοι απείλησαν μόνο από μία στατική φάση, με την κεφαλιά του Σόφραντς στο 10’.

Διαβάστε επίσης: «Πτήση» πρόκρισης για τον ΑΠΟΕΛ από τα έντεκα βήματα

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, η Σουτιέσκα μπήκε στο γήπεδο με στόχο να τα παίξει όλα για όλα. Πίεσε ασφυκτικά και θα μπορούσε να έφτανε στην ισοφάριση, αν ο Μπέλετς δεν έδειχνε σπουδαία αντανακλαστικά, κυρίως σε εκπληκτικό σουτ του Κογιάσεβιτς (50’) και σε κοντινή προβολή του Όσμαγιτς (53’). Ο Σλοβένος κίπερ, όμως, υπέπεσε σε γκάφα, αρχικά χάνοντας την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ακολούθως ανατρέποντας τον Όσμαγιτς στο 67’. Φάνηκε τυχερός, όμως, καθώς την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ένα λεπτό αργότερα ο Νίκολιτς, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ. Στη συνέχεια χάθηκε κάπως η πίστη των γηπεδούχων, το παιχνίδι άνοιξε και ο ΑΠΟΕΛ έχασε ευκαιρίες για να τελειώσει την πρόκριση (κυρίως με τον Αλ Τάαμαρι στο 76’).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ