aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUE«Πτήση» πρόκρισης για τον ΑΠΟΕΛ από τα έντεκα βήματα

«Πτήση» πρόκρισης για τον ΑΠΟΕΛ από τα έντεκα βήματα

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Κέρδισε αλλά δεν… κοιμάται ήσυχος! Ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε 1-0 της Σουτιέσκα στο πλαίσιο του δευτέρου προκριματικού γύρου στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντε Βινσέντι στο 42’. Οι Μαυροβούνιοι παρουσιάστηκαν πολύ απειλητικοί και δεν σηκώνουν αμφισβήτησης στον επαναληπτικό της Τρίτης στο ΓΣΠ (30/7) καθώς δείχνουν ικανοί να κάνουν την ζημιά.

Διαβάστε επίσης: BINTEO: Άγιο είχε ο Μπέλετς για το τρομερό του λάθος, έχασε πέναλτι η Σουτιέσκα

Μάλιστα, η Σουτιέσκα έχασε πέναλτι στο 69’ καθώς η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Μπέλετς. Οι γαλαζοκίτρινοι του Τραμετσάνι καλούνται να παρουσιαστούν σοβαροί και βελτιωμένοι στην ρεβάνς ώστε να εξασφαλίσουν την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Από τους νεοφερμένους ποδοσφαιριστές των πρωταθλητών, έκαναν επίσημο ντεμπούτο οι Μπέλετς, Λαφράνς, Σάβιτς, Μιχαΐλοβιτς, Χαλένιους, Πάβλοβιτς και Μάτιτς.

Το ματς…

Αγχωμένος και… χαμένος παρουσιάστηκε ο ΑΠΟΕΛ μέχρι το 25ο λεπτό του αγώνα. Η Σουτιέσκα μπήκε στον αγώνα με πολύ καλή ψυχολογία και προσπάθησε να απειλήσει με το «καλημέρα», όμως ο Τάαμαρι ήταν αυτός που κατέγραψε τη πρώτη φάση στον αγώνα (6’). Ο Ιρανός μετά από εξαιρετική ενέργεια μπήκε στην περιοχή, όμως προτίμησε να τελειώσει μόνος τη φάση με άστοχο πλασέ ενώ ο Χαλένιους παραμόνευε στο ύψος του πέναλτι. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Σουτιέσκα «απάντησε» όταν ο Σόφρανατς έπιασε τη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, με τον Μπέλετς να αποκρούει ενστικτωδώς με το ένα χέρι.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματα τους, και στο 35’ έφτασαν κοντά στο γκολ. Ο Ντε Βινσέντι δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, το σουτ του ήταν εξαιρετικό, ο Γκιλντζέν απέκρουσε ασταθώς και ο Τάαμαρι στο «ριμπάουντ» δεν πρόλαβε να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα. Ο ΑΠΟΕΛ άνοιξε το σκορ στο 42’ μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ προηγήθηκε ανατροπή από τον Σόφρανατς στον Τάαμαρι. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, η Σουτιέσκα πλησίασε την ισοφάριση, όμως η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κογιάσεβιτς κατέληξε μόλις έξω.

Διαβάστε επίσης: BINTEO: Πέναλτι, επανάληψη και γκολ από τον Ντε Βινσέντι

«Θρίλερ» ήταν το πρώτο 10λεπτο του δευτέρου μέρους για τον ΑΠΟΕΛ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο επιθετικά στον αγωνιστικό χώρο και κατέγραψαν δύο τεράστιες ευκαιρίες. Στο 51’ το δυνατό σουτ του Κογιάσεβιτς βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπέλετς που απέκρουσε εντυπωσιακά ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Οσμάτιτς με κοντινή κεφαλιά απείλησε εκ νέου, και ο Σλοβένος κίπερ «φώναξε» ξανά «όχι». Η συνέχεια του αγώνα παρέμεινε «θρίλερ» καθώς η Σουτιέσκα έχασε σπουδαία ευκαιρία για την ισοφάριση.

Στο 58’ ο Μπέλετς έπεσε και απέκρουσε εντός περιοχής όμως η μπάλα ξέφυγε από τα χέρια του και ο Όσμαγιτς έφυγε μόνος για τα δίκτυα. Ο κίπερ του ΑΠΟΕΛ στην προσπάθεια του να τον ανακόψει, τον ανέτρεψε και έτσι ο Ούγγρος ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Νίκολιτς ανέλαβε την εκτέλεση του όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι για καλή τύχη των φιλοξενουμένων. Μέχρι το φινάλε το σκορ δεν άλλαξε και έτσι οι δύο ομάδες θα… λύσουν τους λογαριασμούς τους στο ΓΣΠ.

Σουτιέσκα (Νικόλα Ρακόγιεβιτς): Γκιλντζέν, Σίνγκερ, Νέντιτς, Σόφρανατς, Μπουλάτοβιτς, Κογιάσεβιτς, Γιάνγκοβιτς, Εράκοβιτς, Βούτσιτς (79′ Βλαϊσάβγιεβιτ), Τσέτκοβιτς (40′ Όσμαγιτς), Μάρκοβιτς (66′ Νίκολιτς).

ΑΠΟΕΛ (Πάολο Τραμετσάνι): Μπέλετς, Λαφράνς, Βούρος, Ιωάννου, Γιάκολις (59′ Σάβιτς), Μιχαΐλοβιτς, Γκέντσογλου, Σόουζα, Ντε Βινσέντι (90’+3 Μάτιτς), Τάαμαρι, Χαλένιους (60′ Πάβλοβιτς).

Σκόρερ: 42′ Ντε Βινσέντι (πέναλτι)

Κίτρινες: Μάρκοβιτς, Βούτσιτς, Σόφρανατς / Γκέντσογλου, Ιωάννου, Μπέλετς

Αποβολές:

Διαιτητής: Ίστβαν Βαντ (Ούγγρος)



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ