aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Από το… βόλεμα, ξανά σε «μπελάδες» ο Βούρος

ΑΠΟΕΛ: Από το… βόλεμα, ξανά σε «μπελάδες» ο Βούρος

Ο Πραξιτέλης Βούρος, άθελά του βρήκε τον μπελά του, αν μπορεί κάποιος να το πει έτσι. Διότι ήταν ένας από τους δύο παίκτες (Λούκας Σόουζα ο άλλος) οι οποίοι πριν από το ματς με την Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο, ήταν στο όριο καρτών (2). Αναμενόμενα λοιπόν, και με βάση την εξέλιξη του αγώνα, αν ο ΑΠΟΕΛ «σφράγιζε» τη νίκη-πρόκριση κατά τη διάρκεια του ματς (που το έκανε), κάποιος από τους δύο ή και αμφότεροι, θα κυνηγούσαν την κάρτα για να χάσουν τον αγώνα με τη Σεβίλλη και να πάνε «καθαροί» στους «32».

Έτσι, τα «κατάφερε» μονάχα ο Ελλαδίτης στόπερ, αφού δέχθηκε κίτρινη στο 81’ και τον βόλεψε αυτό. Προσωρινά όμως, αφού δύο λεπτά αργότερα (83’) υπέπεσε σε γκάφα δεχόμενος δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε. Έτσι στο τελευταίο ματς με τη Σεβίλλη θα απουσιάσει και θα είναι ξανά στο όριο καρτών στο πρώτο ματς της φάσης των «32», όπου θα κληθεί εκ νέου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.

Διαβάστε επίσης: Ανόητη κόκκινη για Βούρο, ζήτησε συγγνώμη από τους «πορτοκαλί»

Αυτό καθότι οι κάρτες και οι εκκρεμούσες ποινές από κίτρινες κάρτες, δεν διαγράφονται στην μετά ομίλων φάση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Ναι μεν, ο ΑΠΟΕΛ έχει μεγάλο βάθος στο ρόστερ του και όλοι οι παίκτες για μία νέα υπέρβαση, θα χρειαστεί να είναι διαθέσιμοι. Mε τη Σεβίλλη, μονάχα ο Σόουζα θα είναι στο όριο ο οποίος επίσης θα κληθεί να προσέξει σοβαρά.

Διαβάστε επίσης: «Ώπα, ώπα, ώπα, ώπα εν να πιάμε το Γιουρόπα» (video)

Η UEFA πριν από μερικά χρόνια πήρε την απόφαση πριν από τους ομίλους να διαγράφονται οι κάρτες για να υπάρχει ισονομία μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν στους ομίλους αφού, κάποιες ομάδες προκρίνονται απευθείας στη φάση αυτή και κάποιες άλλες, χρειάζεται να δώσουν από δύο μέχρι και έξι αγώνες για να εξασφαλίσουν την πρόκριση τους στους ομίλους. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει στη φάση των «32» και των «16».

Ωστόσο, όλες οι κίτρινες κάρτες διαγράφονται μετά την προημιτελική φάση των δύο διοργανώσεων και δεν μεταφέρονται στην ημιτελική φάση. Η απόφαση αυτή λήφθηκε προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να μην αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να χάσουν τον τελικό λόγω κίτρινων καρτών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ