aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Από την εξάρτηση στον Τάαμαρι, πρώτη αλλαγή του Ντολ!

ΑΠΟΕΛ: Από την εξάρτηση στον Τάαμαρι, πρώτη αλλαγή του Ντολ!

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Το περσινό πρωτάθλημα χαρακτηρίστηκε από αρκετούς, και όχι άδικα, ως το πρωτάθλημα το Μούσα Τάαμαρι. Ο Ιορδανός έφθασε στην Κύπρο άγνωστος μεταξύ αγνώστων και αποτέλεσε το πιο σημαντικό «όπλο» του ΑΠΟΕΛ στην πορεία κατάκτησης του έβδομου συνεχόμενου πρωταθλήματος. Ο 22χρονος επιθετικός κουβάλησε σε ουκ ολίγα παιχνίδια στις πλάτες του τους γαλαζοκίτρινους.

Σε παιχνίδια «κλειδιά» με ατομικά σλάλομ χάρισε σπουδαίες νίκες στον ΑΠΟΕΛ και ήταν μακράν του δεύτερου ο MVP του πρωταθλήματος. Τι να θυμηθεί κανείς; Το παιχνίδι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με την Ανόρθωση; Το ντέρμπι με την Ομόνοια που έφερε «τούμπα» από μόνος του; Τα «διπλά» τίτλου στο Τσίρειο επί του Απόλλωνα;

Ο Μούσα Τάαμαρι ανάγκασε ακόμα και αντίπαλους να αναγνωρίσουν την αξία του. Για την πάρτη του χύθηκαν τόνοι μελανιού, ενώ ακούστηκαν και αρκετές υπερβολές για το μέλλον του και το ποσό που θα έβαζε στο ταμείο του ο ΑΠΟΕΛ από ενδεχόμενη πώλησή του σε ομάδα του εξωτερικού.

Από ηγέτης… κομπάρσος

Το φημολογούμενο ενδιαφέρον ξένων ομάδων, κυρίως ιταλικών, έμεινε ως τέτοιο το περασμένο καλοκαίρι. Ο Τάαμαρι έμεινε στον «Αρχάγγελο» προσμένοντας τις παρθενικές του εμφανίσεις σε αγώνες ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το άστρο του έλαμψε στο ισόπαλο 0-0 με τον Άγιαξ, όμως κάπου εκεί άρχισε να… σβήνει.

Στον επαναληπτικό με τους Ολλανδούς αντικαταστάθηκε από τον Τόμας Ντολ στο 72’ του παιχνιδιού με στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα». Εκ τότε έπαιξε σε άλλα έξι παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ σε Κύπρο και Ευρώπη. Στα πέντε από αυτά έγινε αλλαγή, ενώ στο εκτός έδρας ματς με τη Νέα Σαλαμίνα για την 7η αγωνιστική δεν ήταν στο αρχικό σχήμα και πήρε εντολή να περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο 46’ της αναμέτρησης. Με τον Τόμας Ντολ στον πάγκο ο Μούσα Τάαμαρι μετρά μόλις δύο ενενηντάλεπτα και αυτά ήταν στα πρώτα δύο παιχνίδια του Γερμανού, με την Καραμπάχ στο Μπακού για τον γ΄προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και με τον Άγιαξ στη Λευκωσία.

Διαβάστε επίσης: Πετεβίνος: «Να ξυπνήσουν όλοι. Δεν μπορείς να στηρίζεσαι σε προφάσεις»

Το μεγαλύτερο στοίχημα

Η «αναγέννηση» του Τάαμαρι αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο στοίχημα για τον ΑΠΟΕΛ και τον Τόμας Ντολ. Ο αποκλεισμός από την αποστολή στο Μπακού, στο παιχνίδι με την Καραμπάχ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, λόγω πειθαρχικού παραπτώματος και οι εκφράσεις στο πρόσωπο του Ιορδανού όταν βλέπει τον ηλεκτρικό πίνακα με τον αριθμό «10» να ανάβει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι φανερώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Τι είναι αυτό, μόνο όσοι είναι στον «Αρχάγγελο» γνωρίζουν. Καλό (για την ομάδα) θα είναι να βρουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα τον τρόπο για να εμφανιστεί στο γήπεδο ο «περσινός» Τάαμαρι. Και για αγωνιστικούς και για οικονομικούς λόγους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ